https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/marts/sommerformprim.jpg
Træning og kost

Er det i år, du skal i sommer-form?

5. marts 2013
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Ja, der er lang tid til sommer. Men ikke, hvis du skal nå at blive bikiniklar. Dén slags tager tid, og det er nu, det er tid at komme i sving. Så når du nemlig både at få flere muskler og smide fedtet.

Om tre måneder sker det. Vi træder officielt ind i sommeren, og lige så sikkert som dét er, næsten lige så sikkert er det, at vi er nogle stykker, der - igen - er kommet for sent i sving med træningen og panikker en anelse over strandformen. Man kan selvfølgelig bare lade stå til og acceptere, at det altså heller ikke blev i år, man tog sig sammen. Eller også kan man springe på op på (jern)hesten, trække i Bircow-modellen og starte træningen nu. Dét foreslår kk.no i hvert fald og giver oven i købet et par gode råd videre.

Øg muskelmassen, fjern fedtet
For det betaler sig at gå i gang allerede nu. Så er der nemlig en reel chance for at nå i mål og tid nok til både at få tillagt sig flere muskler og få fedtet væk. Faktisk kan man på en måned med god kost og regelmæssig træning hive et helt kilo ekstra muskelmasse i land og samtidig smide to-tre kilo, hvis du vel at mærke har noget at tabe af, skriver kk.no. Og det er ikke det sidste, der er det vigtigste. Det er musklerne, der gør os stærke, sunde og smertefrie, og det ikke vægten, der skal sætte dagsordenen. Det handler mere om, hvordan tøjet sidder på dig, og dén sandhed fortæller spejlet dig - smid tøjet, ta' et kig og læg en plan..

Blod, sved - og masser af træning!
Og der er ingen nemme smutveje, desværre. Og ofte skal man oven i købet lave præcis de øvelser, man hader allermest, for at se resultater over en rimelig tid. Så vær ærlig over for dig selv. Er det løb, du nødigst vil kaste dig over? Spinning, styrketræning, intervaltræning eller cykling? Så kast dig over præcis din yndlingshade-disciplin. Det er nemlig i vores svage sider, vi har allerstørst potentiale for at udvikle os, skriver altså kk.no.

Hvad er din plan?
Og punkt et er at lægge en slagplan. Hvad er det, du vil nå til sommer, og hvor mange kræfter har du tænkt dig at lægge i det. Sæt dig realistiske mål og beslut f.eks., at du vil smide et kilo om måneden og træne tre gange om ugen. Med høj puls og intensitet. Det er nemlig dér, træningen batter, og den skal kunne mærkes. Interval-løb er f.eks. supereffektiv træning og lige så hårdt, som det lyder. Og hård styrketræning med udgangspunkt i tunge basisøvelser hører også til kk.no's anbefalinger.

En, to, tre - træn!
Og når du nu alligevel er i sving, kan du lige så godt forsøge at slå din egen rekord fra sidster træningstime. Det motiverer og driver dig i den rigtige rigting mod bikinikroppen - eller bare noget, der minder om. For måske kommer du ikke lige i gang i denne måned. Måske heller ikke næste. men du kan alligevel godt lave resultater på bare en måned, f.eks. Men det kræver selvfølgelig endnu hårdere arbejde og endnu mere styr på kostplanen. Så kan man måske lige så godt gå i gang nu ... er du klar?

Læs også