https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/marts/appelsinprim.jpg
Skønhed

Appelsinhud ... nej tak!

7. april 2014
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Frugt er skønt, men appelsinhud? Nix! Og lige så irriterende cellulitis er, lige så besværlig er det at komme den til livs. Eller hvad?

De fleste har os har det i et eller andet omfang. De tykke har oftest endnu mere af det. De eneste, der som regel går helt fri er ... mændene. Det svage køn er nemlig udstyret med en noget tykkere hud end os, og fedtcellerne i huden er forbundet på end anden måde end hos kvinder, hvor bindevævet i underuden går vertikalt, skriver kk.no.

Cellulitis og collagener
Og som så meget andet (?) bliver det bare værre og værre med alderen. Collagenet svækkes, bindevævet bliver også svagere, og fordi vi måske runder lidt ned for aktivitetsniveauet, lagres der også mere fedt. Alt i alt end skidt kombi, når det kommer til appelsinhud. Og hvis du er lidt godt i stand, er det ikke sikkert, at appelsinhuden forsvinder i takt med et vægttab. I hvert fald ikke hvis du taber dig for meget. Så kan det oven i købet blive lidt mere synligt end tidligere.

Ingen mirakelkure
Men hvad pokker kan man så gøre ved det? Spis rigtigt, få nok vitaminer og mineraler, skær alvorligt ned for sukkeret - og få større muskelmasse, lyder rådene på kk.no. Det sidste kan mindske synligheden af appelsinhuden, lover de. Og det har sikkert større effekt end diverse vidunder-cremer, du hører om. I hvert fald skal der mange års brug af cremer indeholdende særligt A-vitamin, som muligvis kan glatte huden en anelse, for at høste en effekt, der virkelig batter, skriver kk.no.

Massage mod appelsinhud?
Når væskeansamlinger forsvinder, og blodcirkulationen øges, kan huden efterfølgende virke glattere. Det kan massage klare, men desværre holder resultaterne ikke i det lange løb, og de forskellige behandlingsformer, der skal fjerne fedtdepoter og affaldsstoffer, er der der ikek meget forskning, der underbygger endnu. Så måske er appelsinhuden noget, vi skal leve med, og det er måske en ringe trøst, at mændene ... de opdager den ikke rigtigt. Men derfor kan man jo godt gi' den ekstra skalle med motion og rigtig kost. Om ikke andet, så i sundhedens tjeneste.


Læs også