Appelsinhud
Skønhed

Appelsinhud - cremer og behandlinger

13. oktober 2014
af Anette Kristine Poulsen
Den bulede hud og de ekstra centimeter har det med at dukke op uden invitation. Ønsker du mindre stædig appelsinhud, er der hjælp til selvhjælp at hente her!

Mens du går og drømmer om sol og sommer, slår reklamerne på tromme for produkter, der kan gøre blomkålslår egnede til luftige, lårkorte skørter og tætsiddende badetøj. Men er det ikke - hånden på låret - rimeligt at bevare en vis skepsis, når det gælder cremer, der hævder at kunne ændre på kroppens form?

Læs med i artiklen herunder, hvor vi kommer ind på forskellige typer af cremer og behandlinger der kan hjælpe mod appelsinhud.

Her kan du købe produkter der afhjælper appelsinhud


Kaffe mod appelsinhud

Der søges stadig efter nye behandlingsmetoder mod appelsinhud, men endnu har ingen andre ingredienser kunnet måle sig med koffein. Vi drikker café latte, skinny latte og is-cappucinos som aldrig før, og kaffebønner kan faktisk puffe huden i den rigtige retning. Dog sjældent ved at hælde den indenbords. I en undersøgelse fra 1999 fandt forskere ud af, at creme med koffein reducerede tykkelsen af fedtceller i huden og derfor også omfanget af appelsinhud.

Der er stadig ikke en entydig forklaring på, hvordan koffein nøjagtigt går i aktion, men det formodes, at fedtcellerne sættes i aktivitet på en måde, så de midlertidigt svinder en smule. Ofte blandes koffein med andre ingredienser for også at virke opstrammende, ligesom fugt altid vil gøre huden glattere, og retinol vil gøre huden kraftigere og stærkere med tiden og dermed hjælpe med at skjule appelsinhuden.

"Kaffe har flere fordele," siger Doris J. Day, assisterende klinisk professor i dermatologi ved New York University Medical Center. Årsagen er ifølge Day, at kaffe er mere end de bønner, vi rister, maler, filtrerer og drikker. Når de nedbrydes og anvendes på huden, kan især koffeinen og bælgene, som indeholder bønnerne, bekæmpe rynker, dulme rødme og reducere hævelser.

Læs også: Serum der fjerner appelsinhud

Massage virker mod cellulite

Årsagen til, at massage virker, er til at forstå. Fedtceller er gode til at vokse i størrelse. De svulmer op og virker som et beskyttende lag mellem væv og giftstoffer. Og når giftstofferne så har ligget og hygget sig et stykke tid, vælger kroppen at indkapsle dem - altså lukke dem inde, så de ikke længere kan blande sig med andre celler. Og det er her, den forhadte appelsinhud findes.

"Ud over koffeinets evne til at forøge fedtcellernes forbrænding, kan du ved dagligt at massere en såkaldt anticellulite-creme ind i huden se fremskridt," siger Patricia Wexler, ass. klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai School of Medicine i New York.

Det hjælper derfor at gå baglæns i bogstavelig forstand - altså ruske op i ophobningerne ved hjælp af massage og få tilstanden bearbejdet og løsnet op. Ved at massere "bulerne" løsnes der op for de indkapslede depoter af giftstoffer. Og at det netop er giftstoffer - og ikke bare fedt - er også en forklaring på, hvorfor slanke personer let kan døje med appelsinhud. Så på med hamphandsken og god arbejdslyst!

Creme mod appelsinhud

Der er forskel på anticellulite- og bodyfirming-cremer. Bodyfirming har til formål at gøre huden spændstig og har en større kosmetisk effekt end anticellulite-creme, der ofte vil kræve massage eller livsstilsændring for at skabe resultat. Rygning ødelægger vævet mellem hudcellerne og fedtcellerne hvorefter vævet bliver mindre elastisk og kommer til at hænge - primært i ansigtet, på bagpartiet og lårene. Massage øger cirkulation og resulterer i færre toksiner (giftstoffer), som i sidste ende betyder en blødere og mere spændstig hud.

At få fast hud kræver fugt. De fleste bodyfirmere har også en fugtighedsgivende effekt, men du vil opleve en større forskel, hvis du bruger en kropsolie under dit opstrammende kropsprodukt.

Læs også: Linda testede firm and tone mod appelsinhud

Q's favoritter blandt cremer mod appelsinhud

Good-bye Cellulite Smoothing Gel Cream
Niveas Good-bye Cellulite Smooting Gel Cream arbejder hårdt på at forvandle fedtdepoterne til energi. Den aktive ingrediens, der tager kampen op, hedder L-Carnitin - en vitaminrig substans, der altså har positivt ry for at kunne puffe til fedtsyrestofskiftet i fedtcellerne. Som ekstra bonus er gel-cremen herligt kølende. 200 ml/100 kr.

Birch Body Scrub (Køb den her)

Når du masserer huden, kan det gøres i selskab med en hamphandske og Weledas Birch Body Scrub. Små voksperler sliber skånsomt huden fri for døde hudceller. Birk har ifølge Weleda en gavnlig effekt på appelsinhud, især hvis indsatsen er massiv både indefra og udenpå: Indtag Birkeekstrakt (200 ml/119 kr.), massér i cirkulerende bevægelser med bodyscrubben (150 ml/105 kr.) og afslut med Birch Cellulite Oil (100 ml/105 kr.)

Perfect Slim

Som vinder af årets kropsplejeprodukt i Danish Beauty & Cosmetics Awards 2008 fik L'Oréals Perfect Slim følgende dom fra juryen: "Et produkt, der repræsenterer en form for ærlighed, vi godt kan lide. Som tager konsekvensen af, at der nu engang skal mere til for at opnå resultater end bare at trykke på en tube. Her indgås en ny alliance med forbrugerne". Masser først i lodrette bevægelser med blodcirkulationen mod hjertet, og smør derefter huden ind i den opstrammende gel. 200 ml/150 kr. Kan købes hos matas.

Celluli Laser

Hvem kan stå for laser-navnet? Vi kan ikke - især når også Biotherms kropsgelé Celluli Laser dufter herligt af grape og pebermynte. Koffein og ginsing er blandt de aktive ingredienser. Koncentrer påsmøring til områder med appelsinhud som balder, hofter og lår. 150 ml/345 kr.

Body Shaping Supplement

Der er smart nyt fra Clarins: Som et skud koncentreret "her og nu-pleje" kan Body Shaping Supplement nemlig tilføres din normale bodylotion. Den geléagtige konsistens består af syv hårdtarbejdende, botaniske opstrammere, som bl.a. geranium, koffein og hortonia. 2 flasker á 25 ml/410 kr.

Læs også : Thorbjörg Hafsteinsdottirs bodyscrub mod appelsinhud

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også