Ansigtsrens: Her er de bedste renseprodukter til alle hudtyper
Skønhed

Ansigtsrens: Her er de bedste renseprodukter til alle hudtyper

23. august 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Der findes et utal af renseprodukter til ansigtet, men det er ikke ligegyldigt, hvilket du vælger. Vi guider dig til at vælge den rigtige ansigtsrens.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Huden udsættes dagligt for sved, støv og forurening, og derfor er det vigtigt at rense den. Helst hver dag, og gerne både morgen og aften. Ved at rense huden jævnligt tager den også bedre imod cremer og makeup.

Rens er dog ikke bare rens, og der findes rens til mange forskellige hudtyper, ligesom det kommer i mange forskellige former – rensegel, renseservietter og Micellar Water er blot nogle af dem. Så hvilken skal du vælge?

Herunder har vi samlet en liste med de bedste renseprodukter til alle hudtyper, så du kan finde den bedste rens til dig og din ansigtshud.

Se listen: Her er de bedste renseprodukter til ansigtet

  • Bedste renseprodukt

Take The Day Off Cleansing Balm fra Clinique

  • Bedste renseprodukt til sensitiv hud

Cleansing Foam fra Beauté Pacifique

  • Bedste renseprodukt til fedtet hud

Cleanance Comedomed Cream fra Avéne

  • Bedste renseprodukt til tør hud

Hydrating Cleanser fra CeraVe

  • Bedste renseprodukt til uren hud

Effaclar Micro Peeling Rensegelé fra La Roche-Posay

  • Bedste rensemousse

Gentle Cleansing Foam fra Rudolph Care

  • Bedste rensegel

Rensegel Parfumefri fra Ecooking

  • Bedste renselotion

Truth Juice Daily Cleanser fra Ole Henriksen

  • Bedste renseservietter

Cleansing Facial Wipes fra Plaisir

  • Bedste Micellar Water

Eau Micellaire Douceur fra Lancôme

Ansigtsrens: Her er de bedste renseprodukter til alle hudtyper
Foto: Unsplash

Hvorfor skal man bruge renseprodukter til ansigtet?

Huden udsættes dagligt for en række forskellige påvirkninger – makeup, støv, sved og forurening er blot nogle af dem. Derfor er det vigtigt at rense huden. Ellers risikerer du, at dine porrer bliver tilstoppede, du får uren hud, og at den ældes hurtigere. Og det gælder altså uanset om du bruger makeup eller ej – makeup er blot en blandt mange ting, der kan ophobe sig og stresse huden. Ved at rense huden giver du den altså de bedste betingelser for at holde sig sund.

Hvor tit bør man bruge renseprodukter?

Det er mest optimalt at rense huden både morgen og aften. Om aftenen giver det ofte sig selv, da det typisk er rart at få renset dagens strabadser væk, men du sveder også om natten (og så skifter du nok ikke hovedpudebetræk hver dag), og derfor er det også vigtigt at rense huden om morgenen efter en nats søvn. Din makeup vil desuden ligge pænere og længere på huden, hvis du renser den inden.

Kan jeg bruge sæbe eller shampoo til at rense mit ansigt i stedet for renseprodukter?

Det er let at blive fristet af det nemme alternativ, men du kan altså ikke bruge hverken sæbe eller shampoo til at rense dit ansigt. Sæbe har typisk en høj pH-værdi på mellem 9 og 11, og dit ansigts pH-værdi ligger altså kun på cirka 5. Det skal din ansigtsrens også. Ellers vil du sætte din hud på overarbejde og skabe ubalance, hvilket kan forårsage hudproblemer.

Kan alle hudtyper bruge de samme renseprodukter?

De forskellige hudtyper trives med forskellige renseprodukter, og derfor bør du vælge produkt efter din hudtype.

Har du normal hud, kan du faktisk bruge de fleste renseprodukter – både renselotion, rensegel, renseskum eller renseolie. Bare gå efter produkter til en normal hudtype. Hvis du har sensitiv hud, bør du gå efter en mild rens uden parfume og skrubbekorn.

Til den tørre hud er det godt med et nærende renseprodukt som for eksempel en renselotion. Omvendt vil den fedtede hud gerne have et renseskum eller en rensegel, som kan genoprette balancen mellem olie og fugt. Gel virker ofte affedtende, men pas på med at bruge den for ofte – her kan det være en god idé kun at bruge den en gang dagligt.

https://imgix.femina.dk/2023-08-21/marisa-harris-49unQg6WqJs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Guide: De 10 bedste renseprodukter i 2023

Vi har her samlet alle vores favoritter, når det kommer til ansigtsrens, der passer perfekt til dig – uanset om du har sensitiv, tør, uren eller fedtet hud.

Bedste renseprodukt: Take The Day Off Cleansing Balm fra Clinique

Take The Day Off Cleansing Balm er en mild ansigtsrens, der fjerner dagens makeup uden hverken at udtørre, fedte eller irritere huden – og så er den god til alle hudtyper. Den er derudover parfumefri, vegansk og dejligt fugtgivende, og fordi den kan lidt af det hele – og samtidig gør det utroligt godt – får Cliniques renseprodukt pladsen som en af vores helt store favoritter.

Du kan læse mere om Take The Day Off Cleansing Balm fra Clinique her

Bedste renseprodukt: Take The Day Off Cleansing Balm fra Clinique

Bedste renseprodukt til sensitiv hud: Cleansing Foam fra Beauté Pacifique

Ansigtsrensen fra Beauté Pacifique kan egentlig bruges på alle hudtyper, men den særligt god til dig, der døjer med sensitiv hud. Den fjerner effektivt makeup-rester og al den støv, snavs og udefrakommende forurening, som huden udsættes for i løbet af en dag, og samtidig styrer den sikkert udenom at tilstoppe dine porer. Efter rens kan du med fordel anvende en fugtgivende natcreme, der genopretter hudens naturlige fugtbarriere.

Bedste renseprodukt til sensitiv hud: Cleansing Foam fra Beauté Pacifique

Du kan købe Cleansing Foam fra Beauté Pacifique her

Bedste renseprodukt til fedtet hud: Cleanance Comedomed Cream fra Avéne

Hvis du oplever fedtet hud, der fører til tilstoppede porer og urenheder, kan det være, at du skal inkorporere Cleanance Comedomed Cream i din faste hudplejerutine morgen og aften. Ansigtsrensen fra Avéne er nemlig skabt specifikt til at bekæmpe urenheder og modvirke, at der dannes nye bumser og hudorme, samtidig med at den efterlader huden matteret. Som et ekstra plus er rensen uden parfume, og den irriterer derfor ikke i forvejen irriteret hud.

Bedste renseprodukt til fedtet hud: Cleanance Comedomed Cream fra Avéne

Du finder Cleanance Comedomed Cream fra Avéne her

Bedste renseprodukt til tør hud: Hydrating Cleanser fra CeraVe

En tør hud, der skriger på fugt er aldrig rart, og hvis du bruger de forkerte produkter, bliver følelsen bare værre. Hydrating Cleanser fra CeraVe er ekstra fugtgivende på grund af en ingrediens som hyaluronsyre, alt imens en række essentielle ceramider styrker hudens naturlige barriere. Ansigtsrensen er derfor ideel til tør hud og er desuden parfumefri og hypoallergen. Det betyder, at formlen er udviklet med minimal risiko for at fremkalde allergiske reaktioner, og har du derfor tendens til udslæt, er ansigtsrensen ekstra god til dig.

Bedste renseprodukt til tør hud: Hydrating Cleanser fra CeraVe

Du kan købe Hydrating Cleanser fra CeraVe her

Bedste renseprodukt til uren hud: Effaclar Micro Peeling Rensegelé fra La Roche-Posay

Døjer du med vedvarende uren hud, er en god renserutine et must for at slippe af med de ømme bumser og urenheder. Effaclar Micro Peeling er en rensegelé, der indeholder alicylsyre og LHA-syre, der i fællesskab mindsker tilstopning, renser porerne og fjerner overskydende talg fra huden. Ansigtsrensen fra La Roche-Posay er derfor en ekstremt effektiv gelé, der er skabt til at reducere forekomsten af udbrud og samtidig mindske mærker fra gamle urenheder.

Bedste renseprodukt til uren hud: Effaclar Micro Peeling Rensegelé fra La Roche-Posay

Du finder Effaclar Micro Peeling Rensegelé fra La Roche-Posay her

Bedste rensemousse: Gentle Cleansing Foam fra Rudolph Care

Det danske hudplejebrand Rudolph Care er kendt for at lave lækre produkter, der er udviklet med omtanke for miljøet, og Gentle Cleansing Foam er ingen undtagelse. Den veganske, økologiske og Svanemærkede rensemousse gør lige præcis dét, den lover: Den renser skånsomt skidt, snavs og dagens makeup-rester af huden, samtidig med at den tilfører fugt og pleje. Moussen kan bruges til alle hudtyper, men er særligt god til dig, der har normal, fedtet eller kombineret hud.

Du kan læse mere om Gentle Cleansing Foam fra Rudolph Care her

Bedste rensemousse: Gentle Cleansing Foam fra Rudolph Care

Du kan købe Gentle Cleansing Foam fra Rudolph Care her

Bedste rensegel: Rensegel Parfumefri fra Ecooking

Den skønne rensegel fra Ecooking indeholder plejende ingredienser såsom solsikkeolie, E-vitamin og agurkeekstrakt, som tilsammen udgør en formel, der både renser og fugter huden i dybden. Ansigtsrensen er udviklet til normal eller fedtet hud, og så er den både parfumefri, vegansk og AllergyCertified. Brug den morgen og aften for at opnå et ansigt, der føles rent, fugtet og strålende.

Du kan læse mere om Rensegel Parfumefri fra Ecooking her

Bedste rensegel: Rensegel Parfumefri fra Ecooking

Du finder Rensegel Parfumefri fra Ecooking her

Bedste renselotion: Truth Juice Daily Cleanser fra Ole Henriksen

Truth Juice Daily Cleanser er en nærende ansigtscreme, der forsigtigt fjerner dagens skidt og snavs samtidig med, at den giver huden et tiltrængt fugt-boost. Cremen indeholder appelsinvand og PHA, der på én og samme tid renser og opfrisker ansigtet og giver det en ensartet glød. Derudover er rensen udviklet, så den kan bruges af alle uanset hudtype, og den er derfor en ultimativt dejlig tilføjelse til en renserutine. We love it!

Du kan læse mere om Truth Juice Daily Cleanser fra Ole Henriksen her

Bedste renselotion: Truth Juice Daily Cleanser fra Ole Henriksen

Du kan købe Truth Juice Daily Cleanser fra Ole Henriksen her

Bedste renseservietter: Cleansing Facial Wipes fra Plaisir

Renseservietter er den nemme genvej til renset hud på farten, og i den kategori befinder Cleansing Facial Wipes fra Plaisir sig helt i top. De bløde wipes er fyldt med gode ingredienser, der fjerner snavs, urenheder og makeup, samtidig med at aloe vera sørger for at opretholde fugtbalancen i huden. Dét er altså hudpleje på allerhøjeste hylde, som både er nemt, praktisk og godt – og så kan renseservietterne desuden bruges af alle uanset hudtype.

Du kan læse mere om Cleansing Facial Wipes fra Plaisir her

Bedste renseservietter: Cleansing Facial Wipes fra Plaisir

Du finder Cleansing Facial Wipes fra Plaisir her

Bedste Micellar Water: Eau Micellaire Douceur fra Lancôme

Er du typen, der gerne hurtigt og effektivt vil have din hudplejerutine overstået hver aften? I så fald er micellar water et rigtig godt produkt til dig, fordi det både fjerner makeup, renser huden og virker fugtgivende, og det er derfor det perfekte 3-i-1-produkt. Helt i toppen af listen ligger Eau Micellaire Douceur fra Lancôme, der indeholder hvid lotus – en antioxidant, der har anti age-effekt og samtidig beskytter huden mod skadelig forurening fra luften. Renseproduktet er velegnet til alle hudtyper.

Du kan læse mere om Eau Micellaire Douceur fra Lancôme her

Bedste Micellar Water: Eau Micellaire Douceur fra Lancôme

Læs også