Årets bedste fugtmaske – Her er vores favoritter
Skønhed

Årets bedste fugtmaske: Her er vores favoritter

18. august 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Føles din hud tør og træt, mangler den muligvis fugt. Og hvad er bedre end en ansigtsmaske, der giver huden et fugt-boost? Her får du vores favoritter inden for fugtmasker.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Når huden føles tør og træt, er der intet bedre end at slappe af derhjemme med en skøn fugtmaske, der hydrerer huden og gør den både mere smidig og levende. Ikke alene er en fugtmaske god for huden – den giver dig også en velfortjent, afslappende pause til velvære.

Huden fungerer som en beskyttende barriere, og netop derfor er det vigtigt, at du passer på den. Får huden ikke nok fugt, kan den blive tør og mere udsat for ydre påvirkninger. En fugtmaske tilføjer et fugt-boost fyldt med gode ingredienser, som styrker huden og gør den mere modstandskraftig.

I denne artikel giver vi dig alle vores favoritter – og guider til hvordan du bruger fugtmasken, og hvilke ingredienser, du skal gå efter.

Vores favoritter: Fugtgivende ansigtsmasker

Scroll ned for at læse mere om produkterne. Herunder får du også svar på alle dine spørgsmål om fugtmasker.

  • Bedste fugtmaske

Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique

  • Bedste fugtmaske til tør hud

Ultra Facial Masque fra Kiehl's

  • Bedste nærende fugtmaske

SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins

  • Bedste beroligende fugtmaske

Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask fra REN Clean Skincare

  • Bedste fugtmaske til sensitiv hud

Soothing Radiance Mask fra Avéne

  • Bedste økologiske fugtmaske

Intense Hyaluronic Mask fra Woods_ Copenhagen

  • Bedste aktive fugtmaske med anti-age effekt

Black Rose Cream Mask fra Sisley

  • Bedste fugtmaske på budget

Fugtmaske fra Matas Striber

Årets bedste fugtmaske – Her er vores favoritter

Hvad er en fugtmaske?

En fugtmaske er nøglen til en gennemfugtet hud, der føles blød og smidig. Helt konkret er det en ansigtsmaske, der udover at give din hud et fugt-boost, arbejder i dybden og tilføjer masser af næring. En fugtmaske bidrager også til at reducere fine linjer.

Der findes mange forskellige varianter af fugtmasker, så du bør gå efter en, der passer til dine behov. Det kan være, du er ude efter en beroligende fugtmaske, eller måske er du på jagt efter en variant til tør hud.

Hvilke ingredienser skal du gå efter i en fugtmaske?

Skal du finde den perfekte fugtmaske til dine behov, er det vigtigt at vide, hvilke ingredienser der tilføjer masser af fugt. Udover at fugtgive, hjælper ingredienserne også med at berolige, pleje og give huden glød. Her er listen over fugtgivende ingredienser:

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er din bedste ven, hvis du leder efter ingredienser, der tilfører fugt. Hyaluronsyre både fugter og forhindrer huden i at blive tør.

Glycerin

Vil du gerne give huden endnu mere fugt og gøre den blød og smidig, skal du gå efter glycerin.

E-vitamin

E-vitamin er fantastisk, hvis du leder efter en ingrediens, der reparerer huden.

Hvornår skal du bruge en fugtmaske?

Der findes ikke nogen retningslinjer for, hvornår du skal brugt en fugtmaske. Men du kan sagtens bruge den to gange om ugen – for eksempel midt på ugen og i weekenden. Midt på ugen kan du give dig selv en pause i løbet af aftenen, hvor du kan lægge en fugtgivende ansigtsmaske og slappe helt af. Sæt et par timer i weekenden af til selvforkælelse, og læg fugtmasken, før du lægger dig i badekarret eller under dynen.

Hvordan bruger du en fugtmaske?

Du bør altid følge anvisningen på pakken. Oftest skal du starte med at rense huden med dit favorit-renseprodukt. Herefter påfører du fugtmasken som anvist på emballagen og lader den virker lige så længe, som der står. Nogle fugtmasker skal vaskes af med vand, mens andre ikke skal renses af. Slut af med en fugtgivende ansigtscreme.

Årets bedste fugtmaske – Her er vores favoritter

Vores favoritter: Årets bedste fugtmaske 2023

En god fugtmaske kan redde den tørre hud – og enhver hyggeaften på sofaen. Her vores favoritter inden for fugtmasker, der efterlader huden blød og strålende.

Bedste fugtmaske: Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique

Intensiv fugt. Det er lige præcis, hvad Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique giver – og det er også lige præcis derfor, at den er en af vores helt klare favoritter. Fugtmasken er yderst fugtgivende og indeholder desuden ingredienser som A-vitamin og squalane, hvilket gør, at fine linjer og rynker modvirkes alt imens huden bliver mere elastisk og blød. Har du ekstra tør hud, kan fugtmasken bruges som natmaske.

Læs mere om Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique her

Bedste fugtmaske: Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique

Bedste fugtmaske til tør hud: Ultra Facial Masque fra Kiehl's

Føles huden tør og stram? I så fald kan du med fordel prøve Ultra Facial Masque fra Kiehl's, som er en intensivt fugtgivende ansigtsmaske til dig med tør hud. For at opnå det mest optimale resultat, bruges fugtmasken natten over, hvor den nærer og styrker huden, mens du sover. Hvis du ikke har behov for helt så meget fugt, kan den kan også bruges som en 15-minutters ansigtsmaske eller som en mælkerens.

Læs mere om Ultra Facial Masque fra Kiehl's her

Bedste fugtmaske til tør hud: Ultra Facial Masque fra Kiehl's

Du kan købe Ultra Facial Masque fra Kiehl's her

Bedste nærende fugtmaske: SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins

SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins gør lige præcis, hvad navnet lover: Den beroliger og lindrer akut huden i ansigtet. På ingredienslisten finder du blandt andet mangosmør, som gør fugtmasken til en af de mest nærende masker, du kan forkæle dit ansigt med, og den er derfor særligt velegnet til dig, der har en tør til meget tør hudtype.

Bedste nærende fugtmaske: SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins

Du finder SOS Mask Comfort Nourishing Balm Mask fra Clarins her

Bedste beroligende fugtmaske: Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask fra REN Clean Skincare

Drømmer du om en ansigtsmaske, der kan give ansigtet intensiv fugt og samtidig berolige selv den mest sensitive hud? Så er vi ret overbeviste om, at vi har svaret på dine bønner. Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask fra REN Clean Skincare er skabt med det formål at lindre fysisk ubehag ved sensitiv hud samtidig med, at den fugter og giver glød. Det er altså hudpleje i topform, hvis du spørger os.

Bedste beroligende fugtmaske: Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask fra Ren Clean Skincare

Du kan købe Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask fra REN Clean Skincare her

Bedste fugtmaske til sensitiv hud: Soothing Radiance Mask fra Avéne

Avéne er blandt mestrene inden for cremer, der udvikles særligt til sensitiv hud, og Soothing Radience Mask skuffer absolut (heller) ikke. Fugtmasken er skabt til at give fugt, nære og blødgøre huden samtidig med, at den virker beroligende og irritationsdæmpende på selv det mest følsomme ansigt. Formlen indeholder derudover også antioxidanter, der beskytter mod frie radikaler, der har en skadelig effekt på vores hud.

Bedste fugtmaske til sensitiv hud: Soothing Radiance Mask fra Avéne

Du finder Soothing Radiance Mask fra Avéne her

Bedste økologiske fugtmaske: Intense Hyaluronic Mask fra Woods_ Copenhagen

Er du endnu ikke stødt på det danske hudplejebrand Woods_ Copenhagen, kan du godt begynde at glæde dig, for åh, hvor kan den meget, den her fugtmaske: Den både hydrerer, reparerer, beroliger, lindrer og giver glød – alt sammen på grund af formlen, der er smækfyldt med gode, økologiske ingredienser. Vil du derfor gerne have créme de la créme inden for effektiv hudpleje, der fugter i dybden, er Intense Hyaluronic Mask et meget godt bud.

Du kan læse mere om Intense Hyaluronic Mask fra Woods_ Copenhagen her

Bedste økologiske fugtmaske: Intense Hyaluronic Mask fra Woods Copenhagen

Du kan købe Intense Hyaluronic Mask fra Woods_ Copenhagen her

Bedste aktive fugtmaske med anti-age effekt: Black Rose Cream Mask fra Sisley

Ja, Black Rose Cream Mask fra Sisley befinder sig utvivlsomt i den dyre ende af fugtmaske-skalaen, men nøj, hvor er den også bare god! Masken er rig på en række aktive anti-aging-stoffer, der virker udglattende, fugtende og blødgørende på moden hud, og den er derfor helt i top på vores liste over gode fugtmasker med aktive ingredienser.

Du kan læse mere om Black Rose Cream Mask fra Sisley her

Bedste fugtmaske med anti-age effekt: Black Rose Cream Mask fra Sisley

Du finder Black Rose Cream Mask fra Sisley her

Bedste fugtmaske på budget: Fugtmaske fra Matas Striber

Er du på udkig efter en budgetvenlig fugtmaske, der føles som alt andet end billig, er masken fra Matas Striber et rigtig fornuftigt bud. Fugtmasken kan lidt af det hele. Den er nemlig velegnet til alle hudtyper, vegansk, eksfolierende og blødgørende samtidig med, at den indeholder E-vitamin, der hjælper med at beskytte hudens naturlige barriere. Vi er vilde med den!

Du kan læse mere om Fugtmaske fra Matas Striber her

Bedste fugtmaske på budget: Fugtmaske fra Matas Striber

Læs også