https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/marts/hairprim.jpg
Skønhed

5 vaner, der gør dit hår tyndere

27. marts 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Drømmer du om et smukt og fyldigt hår, så skal du muligvis tage nogle af dine vaner op til revision. Se her, hvad du skal være opmærksom på for at holde håret fyldigt og flot.

Drømmer du også om et tykt og fyldigt hår med masser af volumen? Så er det på tide at lægge vanerne lidt om - i hvert fald, hvis du kan genkende nogle af de 5 ting, du ser nedenfor. De er nemlig alle med til at gøre dit hår tyndere.

1. Varme bade dehydrerer dit hår

Varmt vand dehydrerer hårstråene helt på samme måde, som det dehydrerer huden. Det betyder at rigtigt varme bade kan give dig tørt og skørt hår, som nemt knækker.
- Ikke nok med at du vasker alt den naturlige og beskyttende olie ud af håret, du får også porrerne til at overproducere ny olie, hvilke kan ødelægger hårrødderne, forklarer hår-kirurgen Ryan Welter til websitet Prevention.com. Prøv i stedet at skrue temperaturen en smule ned, når du bader, og skyl dit hår i det koldes mulige vand.

2. Styling ødelægger beskyttelsen af dit hår

Hårtørrer, krøllejern, fladjern… Alle de ting, som får vores hår til at fremstå flot er samtidig med til at ødelægge det, fortæller eksperterne. Den intense varme ødelægger nemlig hårstråets beskyttende lag, hvilket udtørrer håret. Prøv at holde brugen af de forskellige ting nede på max 2-3 gange om ugen og undgå de varmeste temperaturer, hvis det er muligt.

> Læs også: Se alle de nye frisurer og hår trends

3. Hårde slankekure påvirker også dit hår

De mange former for hårde slankekure, der findes, er med til at gøre dit hård tyndere.
- Når du sulter dig, tvinger du din krop til at bruge den lille energi, der er, til at vedligeholde de mest essentielle funktioner som f.eks hjertet og hjernen. Energien bliver ikke brugt på at producere nyt hår. Derfor kan man også ofte se hos patienter med anoreksi, at de mister en stor del af deres hår, fortæller dermatolog Paradi Mirmirani.

4. Hårdhændet behandling af det våde hår

Vådt hår skal behandles nænsomt. Når hårstråene er fyldt med vand er de nemlig ekstra skrøbelige, så hvis du hører til dem, der reder dit hår under bruseren for derefter at tørre det hårdt med et håndklæde, så skader du faktisk håret mere, end du gavner det.

5. Stramme opsætninger kan hindre hår-væksten

Hvis du har det med at have håret sat op i stramme frisurer, som f.eks en knold i nakken eller en hestehale, så slider det på håret. Faktisk kan det give permanente skader på hårstrået og kan i enkelte tilfælde skade så meget, at håret helt holder op med at vokse, advarer dermatolog Doris Day.

Produkter der kan hjælpe dig med at styrke dit hår

Læs også