https://imgix.femina.dk/media/0f50290cd10f4b1c900cb682c4cea5e5.jpg
Skønhed

4 kvinder fortæller om deres hudpleje

21. maj 2011
af TRINE SOFIE MEINCKE og ANNELINE HØJRUP –
Foto: ELONA SJÖGREN og PR – Makeup og hår: MARIANNE FÆRCH, CARINA REHMEIER og METTE M.
Sådan holder vi os unge! Mød 4 kvinder, der holder sig helt fantastisk, og få deres bedste tips.

En af de kropselementer vi bør tage os bedst af er, vores hud. Den kan afsløre vores alder eller gøre os 20 år ældre, den kan gøre at vi føler os enten lækre eller decideret utilpas, og det er noget andre folk lægger mærke til som det første. Derfor er det en rigtig god idé, at tage sig så godt som muligt af sin hud.

4 skønne kvinder
Vi har mødt 4 forskellige kvinder der alle formår at holde deres hud rigtig velplejet. De giver os andre deres personlige tips til hvordan de får deres hud så fantastisk, og ydermere kan du også læse Q's Antiage ekspoert Thorbjörg Hafsteinsdottir der giver gode råd til, hvordan du behandler din hud i din alder.

"Mange tror jeg er storesøster til mine børn"

Navn


Alder
Job
Privat
By

Hvordan plejer du din hud?

Hvordan passer du på din krop?
"Jeg lever helt utroligt sundt - ikke fordi det er et princip, men fordi jeg har det
bedst sådan. Jeg får mindst 600 gram frugt og grønt hver dag og spiser aldrig hvidt brød. Jeg løber en del og dyrker pilates. Lige nu er jeg i gang med udrensningskuren Biodrain, og desuden spiser jeg vitaminpiller og Imedeen-tabletter. Jeg interesserer mig meget for hudpleje og er slem til at falde for alt, hvad der reklameres for. Men jeg kan også straks mærke, om det har en effekt eller ej."

Hvor tit får du behandlinger?

"Jeg startede allerede med at gå til kosmetolog, da jeg var 12 år, fordi min hud var uren. Nu går jeg 1-2 gange om måneden og får f.eks. frugtsyrebehandlinger, som fornyer huden."

Hvilke produkter bruger du?
"Jeg bruger mange penge på min hud, og mine yndlingsprodukter er fra Murad og Nuxe, som ligger i den dyre ende. Men jeg kan tydeligt mærke forskel på produkter og vil gerne investere lidt ekstra på min hud. Især lipglossen fra Nuxe kan jeg slet ikke undvære."

Hvordan har du det med din alder og dit udseende?
"Efter jeg har fået børn, er jeg blevet mere tilfreds med sig selv - og jeg gør også mere ud af mig selv. Mange tror, at jeg er 20-21 år, og at jeg er storesøster til mine børn. Det er da meget sjovt, men det kan også være irriterende, hvis folk ikke tager mig alvorligt eller taler ned til
mig. Så må jeg lige fortælle dem, at jeg altså er 31 og mor til tre! Ellers har jeg det rigtig godt med mig selv og er stolt af mit ungdommelige look."

Christina anbefaler


Christinas bedste tips:
  • Drik masser af vand.
  • Husk at bruge tid på dig selv - også selvom du har børn.
  • Rens din hud morgen og aften. Der findes ikke noget bedre end at plaske koldt vand i hovedet. Det frisker op!
  • Gå i bad i lunkent vand. Det har hud og hår bedst af.
  • Smør dig ind i kropsolie og bodylotion.

Læs også : Slip af med poser under øjnene


"Jeg har dyrket motion straks efter hver fødsel"

Navn


Alder
Job
Privat
By

Hvordan plejer du din hud?

Hvilke produkter bruger du?
"Jeg bruger ikke så mange penge på produkter. Dove's bodylotion er dejlig, og den smører jeg mig med både på kroppen og i ansigtet. Til særlige lejligheder bruger jeg en parfumecreme fra Comme une Evidence. Den dufter helt fantastisk."

Hvordan passer du på din krop?
"Jeg dyrker motion 3-4 gange om ugen og har gjort det fra to dage efter alle mine fødsler. Jeg tror, det er medvirkende til, at jeg holder mig så godt trods 10 fødsler.
Jeg har en crosstrainer, som jeg træner på, og så har jeg lavet et program med øvelser til at udføre derhjemme. Det skal være nemt at dyrke motion, og på denne måde kan jeg gøre det uden at skulle have børnene passet. Derudover spiser jeg sundt og meget grønt hver dag, sparer på salt og er god til at drikke vand, når jeg er tørstig."

Hvordan plejer du dig selv mentalt?
"Jeg tænker altid positivt og prøver at føle efter, hvordan jeg har det. Det er vigtigt at være i balance med sig selv, fordi skønhed kommer indefra. Det giver glade rynker."

Hvordan har du det med din alder og dit udseende?

"Jeg har det super godt med min krop og mit udseende i dag, langt bedre end for 10 år siden. Jeg føler mig utrolig velsignet. For nyligt talte jeg med en mandlig ejendomsmægler, der undrede sig, da talen faldt på børn, for jeg var da for ung til den slags. Så måtte jeg lige fortælle ham, at jeg altså havde 10 af slagsen."

Susanne anbefaler

Susannes bedste tips:
Dyrk motion og få gang i gymnastikken lige efter din fødsel. Am så længe du kan, (gerne 8-10 måneder). Det strammer huden op, og du taber dig hurtigere. Spis sundt. Drik vand.

Læs også : Få bløde fødder med Baby Foot

"Jeg har omlagt mit liv og tabt 20kg"
Navn

Alder
Job
Privat
ByHvordan plejer du din hud?

Hvordan passer du på din krop?
"Jeg drikker to liter vand hver dag og går uden om kaffe og sodavand. Jeg spiser masser af frugt og grønt, undgår søde sager og har skåret ned på kulhydrater. Derudover løber jeg to gange om ugen og cykler 10 km hver dag."

Hvilke produkter bruger du?
"Jeg bruger mange penge på produkter og synes, de er det værd. Beauté Pacifique laver en fantastisk antirynkecreme, og Nivea Visage har gode renseprodukter."

Hvordan plejer du dig selv mentalt?
"For 10 år siden omlagde jeg mit liv både sundhedsmæssigt og mentalt. Jeg oplevede, at min mand stak af med min bedste veninde samtidig med, at jeg mistede begge mine forældre. Jeg ændrede hele min tankegang og begyndte at dyrke meditation. Pga. den sunde livsstil tabte jeg 20 kg, og i dag tænker jeg kun positive tanker. Mit motto er: Du er, hvad du tænker og spiser."

Hvordan har du det med din alder og dit udseende?
"De seneste 13 år er jeg bare blevet kønnere og kønnere. Jeg har det rigtig godt med mit udseende - alderen er jeg dog begyndt at tænke lidt over, men det er jo bare et tal. I virkeligheden kunne jeg lige så godt være 38 år. En tjener troede for nyligt, at min søn var min mand - det syntes min søn var vildt klamt. En ulempe ved at se ung ud er, at jeg nogle gange tiltrækker unge mænd, og det kan være et problem, når jeg gerne vil finde en mand på min egen alder."

Bitten anbefaler

Bittens bedste tips:
Spis sundt og grønt. Tænk positivt - det øger dit selvværd og kan ses.
Drik vand og undgå kaffe. Husk at forkæle dig selv.

Læs også : 3 skønhedsrutiner du bør undgå

"Det holder dig ung at have nogen at elske"
Navn

Alder
Job
Privat
By
Hvordan plejer du din hud?

Hvordan passer du på din krop?
"Jeg laver gymnastik derhjemme med dvd'er, f.eks. fra Charlotte Bircow. Det behøver ikke at være mere end 10 minutter om dagen, bare du får rørt dig. Jeg går også rigtig meget, og så elsker jeg frugt og grønt."

Hvor tit får du behandlinger?
"Jeg ønsker mig gavekort til ansigtsbehandlinger og massage, når jeg har fødselsdag, men ellers går jeg ikke til kosmetolog. Jeg giver dog mig selv ansigtsmasker ca. hver 14. dag. Og jeg er vild med exfolierende cremer, for jeg tror på, at det hjælper at komme af med de døde hudceller. Cliniques 7 day scrub er helt uundværlig."

Hvilke produkter bruger du?
"Jeg er ikke særlig loyal, men bruger forskellige gode cremer. Jeg er ikke til de dyre mærker, men sværger til f.eks. Nivea og Garnier. Og så er jeg faldet pladask for Natusan Holiday Skin ansigtscreme - den giver huden sådan en flot struktur og kulør."

Hvordan har du det med din alder?
"Jeg har det fint med min alder og sætter stor pris på, at jeg har et godt helbred og et sprudlende humør. Jeg har et positivt sind og er glad for, at jeg har en masse dejlige mennesker omkring mig. Jeg tror, det er lige så vigtigt at elske som at blive elsket."

Susanne anbefaler

Susannes bedste tips
  • Lad være med at ryge.
  • Få din søvn og tag gerne en lille "energilur" et par gange om ugen.
  • Kom ud i den friske luft hver dag.
  • Tag tid til at være alene uden krav og forpligtelser.
  • Ha' nogen at elske!

Til dig i 20'erne
Din krop skal forberedes på graviditet, amning og opfostring af små børn. Derfor er det vigtigt at få jod, (fra fisk, tang og havsalt) og gode fedtstoffer (især omega-3 fedtsyrer fra fed fisk og koldpresset hørfrøolie). Spinat, persille og grønkål dækker en del af behovet for folinsyre og jern, som sikrer fostrets sunde udvikling. Forbereder du en graviditet, så tag tilskud af folinsyre og B12. Zink er vigtigt for udvikling af gode æg og sund celledeling.

Til dig i 30'erne

Til dig i 40'erne
Kvinder i alderen mellem 40 og 50 år er under forandring. En utrolig spændende, men til tider også udfordrende alder, pga. de hormonelle forstyrrelser, som kroppen gennemgår. Grøntsager af korsblomstfamilien har en positiv indvirkning på omsætningen af hormoner, så spis masser af broccoli og blomkål i alle mulige udgaver. Drik rigeligt med grøn te og afgiftende smoothies. Brug hørfrøolie og malede hørfrø til afgiftning af brugte hormoner. Spis fisk marineret i citronsaft og -skræl og glem ikke tofu med balancerende phytoøstrogener. Tag desuden D-vitamin for psykisk velbefindende og mod knogleskørhed.

Til dig over 50
Kvinder mellem 50 og 60 år har mulighed for at ældes på en naturlig og sund måde og bevare et godt udseende uden væsentlige rynker. Overgangsalderen fra perimeopause til menopause bliver hos rigtigt nærede kvinder ikke til det helvede, som nogle oplever som følge af et liv med alt for meget tilsat sukker og usundt fedt. I 50'erne skal du tænke i mad som afgifter, dvs. masser af grøntsager, kål og andre grøntsager af korsblomstfamilien samt drikke hormonvenlige urter som rødkløver og lakridsrod. Hørfrøolie, fisk og rigeligt med søvn er vigtigt. Hvis osteoporose og demens skal forebygges er D-vitamin vigtigt og E-vitamin til forebyggelse af hjertekarsygdomme

Læs også:
Økologisk hudpleje - kan man stole på det?

Q tester dagcremer

Læs også