farver
Stil

Sådan får du flere farver ind i din garderobe

19. maj 2017
af Julie Blichfeld og Line Sekula
Sort, sort, sort - og måske lidt hvidt og gråt. Rigtig mange kvinder har en tendens til at vælge de sikre farver, når de shopper tøj. Er du en af dem? Så læs med her, når feminas moderedaktion guider dig til at integrere flere farver i din garderobe.

Do’s & don’ts til farver i garderoben

1. Er du vild med stærke farver som shocking pink, stærk gul og grøn, så husk, at disse farver går bedst sammen med farver, der er i ’familie’ med dem. Brug for eksempel pink sammen med rød, gul sammen med orange og en nuance af grøn sammen med en anden nuance af grøn. En hovedregel er at undgå at kombinere stærke farver med sort, da det ofte kan ende med at se lidt billigt ud.
2. Lad dig inspirere af din boligindretning. Har du for eksempel et bord med en blå bordplade, grønne puder og blåmønstrede tæpper og gardiner, kan det tyde på, at du er vild med de grønne og blålige toner. Vælg derfor items i disse farver næste gang, du er på shopping, da du uden tvivl vil føle dig mere komfortabel i disse farver frem for andre. SE OGSÅ: Ryd ud i dit skab: 7 typer af tøj, du bør skille dig af med 3. Find ud af, hvilke farver der klæder din hud– og hårtone. Er du fx blond og har blå øjne, vil blålige farver uden tvivl være smukke til dig. Har du brunt hår og mørke øjne, vil rød se skønt ud til dig, og er du udstyret med en flammende manke og grønne øjne, vil du se vidunderlig ud i grøn. Her gælder reglen også, at jo bedre en kulør, du har, jo flere farver kan du bære. Gul og limegrøn kan fx godt få dig til at se endnu blegere ud end du er, mens blå klæder alle. 4. Er du ikke så vild med tone-i-tone looks som fx består af orange og gul, så brug dine farvede items sammen med farven hvid. Den hvide farve giver plads til de larmende og spraglede nuancer og får, i modsætning til sort, dit look til at se eksklusivt og friskt ud. 5. Hvis du må erkende, at løbet er kørt i forhold til at få integreret flere farver på dit tøj, så fortvivl ikke. Farvede accessories kan nemlig opgradere dit sort/grå look på et øjeblik. En blå taske og et par røde sko er altid sjovere end udgaven i sort, og det gode er, at du ikke skal tænke helt så meget over stylingen, som hvis du skal i farver fra top til tå. SE OGSÅ: Shoppeguide: Sådan får du mest ud af din shoppetur BLIV INSPIRERET TIL MERE FARVE I DIN GARDEROBE I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også