https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1346-lav-rosetter.jpg
Stil

Pynt med rosetter

21. november 2013
af Susanne Gustafsson
Papirrosetter er nemme og hurtige at lave, og så er de så fine og kan bruges til så meget. Her er en stor roset til at hænge på døren og nogle mindre sat på pind som små vinterblomster i potter, men de er også superfine at binde på julegaverne eller hænge på juletræet

STOR ROSET TIL DØREN

Mål: 19 cm i diameter
Det skal du bruge: 1 stykke kraftigt papir med fint trykt mønster på 39 x 19 cm, lidt neongarn, hæftemaskine til små klammer og/eller nål og tråd.

Læg papiret fladt på bordet, og fold det på tværs i folder på ca. ¾ cm, skiftevis ret mod ret og vrang mod vrang. Pres folderne med fingrene, så det bliver en slags plissering. Vikl neongarnet stramt om midten af det foldede papir (og det skal være på midten!), og bind det sammen på bagsiden. Træk forsigtigt papirets hjørner mod hinanden, så der dannes en roset. Hæft eller sy papir-hjørnerne sammen, og sæt en snor i til ophæng.

SMÅ ROSETTER PÅ PIND
Mål: 7 cm i diameter

Det skal du bruge til hver roset: 1 stykke kraftigt papir med fint trykt mønster på 20 x 7 cm, lidt neongarn, hæftemaskine til små klammer eller nål og tråd, blomsterpind, smalt gavebånd (gerne neon), lim, små potter og mos.

Lav rosetterne som beskrevet under STOR ROSET.
Sæt en klat lim i den ene ende af blomsterpinden, og lim gavebåndets ende fast. Sno båndet om pinden, så den er helt dækket, og lim båndenden fast. Lim en roset på pinden, stop lidt mos i en potte, og stik pinden i mosset, og du har den fineste juleblomst.

LÆS OGSÅ: Lav selv den fineste julepynt af aviser

Læs også