coperni paris fashion week
Mode

Her er tasken, alle taler om: Den er lavet af luft, men kan bære op til 132 kilo

6. marts 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: @coperni via Instagram
Materialet, den er lavet af, er så porøst, at det også bliver henvist til som 'ingenting'. Men den er ikke så skrøbelig, som man ellers skulle tro

Tasker, der er så små, at de stort set intet kan indeholde og tasker, der ligner madvarer som bladselleri og baguettes er kommet i høj kurs.

I hvert fald at dømme ud fra de netop afsluttede modeuger i henholdsvis Milano og Paris. Og selv om det i sig selv lyder opsigtsvækkende nok, er det en hel anden taske, der er løbet med opmærksomheden.

Det franske mærke Coperni kom ved modeugen i Paris modeuge nemlig med deres bud på morgendagens taske med ‘The Air Swipe Bag’, der er lavet af 99 procent luft og bare 1 procent glas.

https://imgix.femina.dk/2024-03-06/coperni_closeup.jpg
Foto: Launchmetrics/Spotlight

Tasken er fremstillet af et såkaldt nanomateriale kaldet silica aerogel, der er udviklet af rumfartsorganisationen NASA til at samle stjernestøv fra deres satellitter og rumfartøjer.

Materialet er så let, at det også er blevet kendt for at være så godt som ‘ingenting’. Derfor vejer den særlige taske også bare bare 33 gram, men selvom den ser ekstremt skrøbelig ud, kan den altså bære 4000 gange sin vægt, hvilket svarer til godt 132 kilo. Samtidig kan den modstå temperaturer på op til 1200 grader celsius.

Det er ikke første gang, at Coperni, der er under kreativ ledelse af designerne Sebastien Meyer og Arnaud Vaillant, har leget med anderledes materialer.

Bella Hadid catwalk modelling for Coperni Womenswear Spring/Summer 2023 show as part of Paris Fashion Week on September 30, 2022 in Paris, France. CAP/GOL ©GOL/Capital Pictures
Foto: Rick Gold/Capital Pictures/Ritzau Scanpix

Mens de før har fremstillet tasker af tasker, kom de særligt på alles læber i 2022, da de til deres show i Paris spraymalede topmodellen Bella Hadid foran publikum med et helt nyt materiale, der blev til tekstil, da det ramte modellens krop og dermed blev til en elegant kjole - helt uden syninger eller tråd.

Hvornår du lige skulle få brug for en taske, der er kan modstå ekstrem varme og vægt, er svært at sige, ligesom det heller ikke er til at sige, om prisen er lige så astronomisk som materialet selv. Det er nemlig bare et showpiece, der ikke er sat til salg.

Praktisk? Måske mere end som så. Innovativt? I den grad.

For hurtig til at være en trend

For hurtig til at være en trend

Femina update | 27 min

Læs også