https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1346-stjernejul-prim.jpg
Stil

DIY: Stjernejul

19. november 2013
af Susanne Gustafsson
Stjerner er gangbare året rundt, og der er stadig længe til jul, så start blødt op med at strø stjerner rundt omkring i dit hjem

STJERNER: Print stjernediagrammet ud, og tegn den store og den lille stjerne af. Det er i virkeligheden ikke så vigtigt, hvor små eller store de er, men dem der er brugt her, måler hhv. 6 og 10,5 cm fra tak til tak. Du finder diagrammet nederst på siden

GAVEPOSE MED STJERNER

Alle elsker at få gaver, og en lille overraskelse hver dag eller hver søndag i advent er da hyggeligt. Især i en fin pose.
Mål: 30 x 40 cm

Det skal du bruge: et rektangulært stykke hørstof på 32 x 88 cm til posen, sort stof til stjerner, Vliesofix og ca. 150 cm snor, gerne neon.

Tegn 1 stor og 2 små stjerner (eller så mange, du ønsker) over på Vliesofix, og stryg det bag på det sorte stjernestof (se brugsanvisning på pakken). Klip stjernerne ud.

Siksak eller overlock posestoffet hele vejen rundt. Fold stoffet dobbelt ret mod ret, og sy sidesømmene sammen med 1 cm sømrum, men lag de øverste 7 cm stå åbne i hver side. Pres sømrummene fra hinanden, og stik sømrummene fast i slidserne foroven. Pres 4 cm sømrum om til vrangen langs overkanten. Stik ombukket fast 3 cm fra kanten. Vend retten ud, og pres.
Træk papiret af Vliesofixen på stjernerne, og placer dem på posens forside. Pres dem på med strygejernet, og sy dem fast med tæt siksak rundt i kanten.
Del neonsnoren i 2, og træk dem hver sin vej igennem løbegangen. Bind enderne sammen på hver af snorene, og træk knuderne ind i løbegangen.

LÆS OGSÅ: Lav selv de fineste filt-julekugler i en fart

DÆKKESERVIET MED STJERNE

Jeg elsker dækkeservietter, og selv om der er en stjerne på den her, kan den jo sagtens bruges året rundt.Mål: 38 x 48 cm

Det skal du bruge til 1 dækkeserviet: et stykke hørstof på 42 x 52 cm, sort stof til stjerne og Vliesofix.

Pres 2 cm sømrum dobbelt om til vrangen hele vejen rund, og fold hjørnerne, så de ligger pænt. Stik ombukket fast. Tegn 1 stor stjerne (eller til så mange, dækkerservietter, du ønsker) over på Vliesofix, og stryg det bag på det sorte stjernestof (se brugsanvisning på pakken). Klip stjernen/stjernerne ud.
Træk papiret af Vliesofixen på hver stjerne, og placer den i øverste venstre hjørne af dækkeservietten. Pres den på med strygejernet, og sy den fast med tæt siksak rundt i kanten.

NOTESBOG MED STJERNE

Der er meget, der skal huskes i denne tid, så en lille fin notesbog til alle notaterne er en god idé. Eller brug den som en lille gave.

Det skal du bruge: 1 notesbog, sort stof til stjernen og Vliesofix.

Tegn en lille stjerne over på Vliesofix, træk papiret af Vliesofixen, og placer stjernen på notesbogen. Stryg stjernen på.
Bogen forside kan godt vende hjørnerne opad af varmebehandlingen, men så skal du bare lægge den i pres under noget tungt.

LÆS OGSÅ: Strik en fin guirlande

stjerner.pdf

Læs også