https://imgix.femina.dk/media/article/1438-botanik-rammer-prim.png
Stil

DIY: Lav selv fine blomsterrammer

25. marts 2015
af Pernille Albers
Foto: Frederik Johs/Skovdal & Skovdal
Pres blomster, og udstil dem i smukke, hjemmelavede glasrammer. Vælger du hvide og grønne blomster og græsser, får du et enkelt og stilrent udtryk. Ønsker du mere fart og sjov over feltet, så prøv med gaffatape i en pangfarve og kulørte blomster. Mal gerne væggen bag billed-erne i en smuk nuance, så bliver udtrykket optimalt.

Du skal bruge

Gamle skifterammer (ens i størrelsen to og to) Hvid gaffatape Pressede blomster Malertape Skalpel Stållineal Evt. øjer til ophæng

Sådan gør du

Pres og tør forskellige blomster, for eksempel bregneblade, græsser eller grøftekantsblomster. Pil skifterammerne fra hinanden, vask glassene grundigt, og kassér selve rammerne. Placér dine tørrede græsser og blomster på et stykke glas. Læg endnu et glas i samme størrelse over, og fæstn med små stykker malertape, så glassene holdes på plads. Sæt gaffatape rundt i kanten – én side ad gangen – og fjern malertape, efterhånden som gaffatapen sættes fast. Skær overskydende tape af ved hjælp af lineal og skalpel, på den måde får du en smuk og lige kant. Fastgør evt. små øjer til ophæng på bagsiden. SE OGSÅ: DIY: Lav selv de fineste kort med blomstertryk Tip Læg en frisk latyrus i pres mellem to stykker glas, og brug rammen som et anderledes og sjovt kort til fødselsdagsgaven. Læg blot en lille seddel med en hilsen i værket, inden du lukker med tape. Blomstertyper som latyrus ser smukke ud i rammerne, men holder dog ikke længe.
https://imgix.femina.dk/1438-botanik-rammer-body.png

Læs også