boligreportage i bondehus med ny tilbygning
Bolig

Gamle møbler i nye rammer

24. juni 2019
af Sanne Kragelund og Høeg+Møller
Foto: Inhouse Fotografi Cph
I et bondehus med en ny tilbygning midt i det grønne bor Josefine. Hun har drømt om at bo tæt på naturen, siden hun som lille holdt ferie i bedsteforældrenes sommerhus på landet. Og hun har omgivet sig med både deres og nye møbler.
HER BOR: Josefine, hendes mand og deres tre børn. BOLIG: Bindingsværkshus fra 1865 med en moderne tilbygning i Havdrup på Østsjælland. AREAL: 240 kvm.
Josefine og hendes mand købte deres hus i Havdrup for fire år siden. Dengang var det et faldefærdigt bindingsværkshus, og kun de bevaringsværdige ydermure fra omkring 1865 fik lov at blive, da parret overtog huset. Nu er alt sat i stand, og en moderne tilbygning af træ ligger i forlængelse af hovedhuset. Huset er omgivet af marker, enge og et vildt dyreliv med fasaner, rådyr og hejrer, og det var især naturen, som parret faldt for. – Vi kalder det for det hemmelige hus, fordi ingen kan se det fra vejen, smiler Josefine, som altid har drømt om at bo tæt på naturen. – Som barn tilbragte jeg hver eneste sommerferie i min farmor og farfars sommerhus. Det var et gammelt bondehus med stråtag, skæve vinduer med sprosser og marker, så langt øjet rakte. Når jeg hører lærkerne uden for mit eget vindue i dag, bliver jeg kastet tilbage til lige præcis den ro og tid uden bekymringer, fortæller Josefine.
Josefines farmor havde en vidunderlig sans for indretning, husker Josefine, som har indrettet sig med arvemøbler fra bedsteforældrene. – Stort set alt, hvad jeg ejer af vintage, er arvestykker og har stor affektionsværdi for mig. Jeg elsker mine arvede møbler, fordi de bærer en stærk historie med sig og minder mig om nogle mennesker, som jeg har elsket højt, siger hun. Dog står der også en del nyere møbler, for der skal være balance mellem tingene, mener Josefine. – Jeg synes, at vi har mange eksempler på, hvordan forskellige ting kan komplementere hinanden. De gamle ting fungerer med de nye enkle, stramme design. Ligesom bindingsværkshuset passer godt sammen med den moderne tilbygning, siger Josefine.

LÆS OGSÅ: Murermestervilla midt i naturen tæt på byen

KOM MED INDENFOR I BONDEHUSET I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også