Dittes blå Ikea-køkken
Bolig

Dittes gæster vil helst hænge ud i hendes blå Ikea-køkken. Vi kan godt forstå hvorfor

4. november 2022
Af Lene Lykke Hovmand
Foto: Stine Christiansen
Ditte Ingemann Thuesen har "hacket" sit Ikea-køkken, så det ligner en million. Kom med indenfor.

Man siger, at køkkenet er husets hjerte, og hjemme hos madfotograf og kogebogsforfatter Ditte Ingemann er det en sandhed, der ikke er til at komme udenom.

Det er her, hendes dag begynder med en kop kaffe, og her hun tilbringer de fleste af døgnets timer med at udvikle opskrifter og tilberede retter til foto.

– Jeg kunne næsten nøjes med et køkken! Køkkenet er bare mit sted og lejlighedens centrale rum.

– Jeg har altid syntes, at konceptet stue er lidt mærkeligt. Jeg ved ikke, hvad man skal i det rum, siger Ditte med et grin.

Når Ditte har gæster, ender de tit med at hænge ud i køkkenet til langt ud på aftenen, og det er ofte også her, Ditte arbejder, selv om lejligheden rummer et stort arbejdsværelse.

– Men jeg øver mig i at bruge mit kontor og stuen, for det er et rigtig dejligt rum, indskyder hun.

Ditte delte sit tidligere hjem med sin mand, Søren, og parret nedlagde simpelthen stuen og brugte den som arbejdsrum.

Ditte mistede Søren til en kræftsygdom i sommeren 2019, og efter hans død flyttede hun ind til byen for at være omgivet af liv og mennesker.

Bolig
På et tidspunkt, hvor Ditte trængte til noget stribet, stødte hun på en designers Instagram-profil med den stribede skammel, og til hendes store glæde kom den i produktion hos Ellos.
Bolig
Kogebøgerne må gerne ligge fremme til inspiration på borde og i vindueskarme overalt i lejligheden.
Bolig
På spisebordet har Bjørn Wiinblad-lysestagen fået ærespladsen. Den er et signeret eksemplar, som Ditte fik i 40 års-fødselsdagsgave. Vasen og skålene er loppefund.

Om boligen

Hvem

Ditte Ingemann Thuesen, madfotograf, madstylist og kogebogsforfatter. Følg hende på Instagram under @ditsen.

Hvad

Lejlighed på 120 m², sammenlagt af to lejligheder. Ejendommen fra 1939 er tegnet af arkitekt Holger Hjortenberg og ligger i København Nordvest.

En leg med farver

Ditte elsker at indrette, og det gælder ikke bare i køkkenet. Ting med striber går igen som små bolsjer, og farver popper op overalt.

Ditte har rejst meget i Marokko, og mange af hendes gæster synes, at lejlighedens støvede farver og stærke blå, “Bleu Majorelle”, giver associationer til Marrakesh.

– Farver har altid betydet meget for mig. Det gør de også i mit tøjvalg og i alt, hvad jeg omgiver mig med.

– Den første kogebog, jeg lavede, var opdelt i farver. Jeg synes bare, det er sjovt at lege med farver, siger hun.

Ditte foretrækker at omgive sig med gamle ting frem for nye, og hun holder altid øje med, om der dukker et godt fund op i ejendommens byttecentral eller storskrald – måske skal det bare have en tur med sandpapir og maling.

Og så har især rejseminder stor betydning for hende.

– Jeg vil næsten sige, at jeg kan fortælle en historie om alle de ting, jeg har. Jeg har ikke noget bare for at have det.

– Jeg køber ikke vildt meget med hjem fra rejser, men jeg køber altid et eller andet, og det betyder meget for mig. Også selv om det bare er en lille dims, fortæller hun.

Bolig
Tænk funktionelt som Ditte, der har indrettet køkkenet, så hun har bedst mulig adgang til de ting, hun bruger mest. Fordi hun tilbringer så meget tid i køkkenet, har hun fået lagt et slidstærkt blåt linoleumsgulv.
Ditte_Ingemann_Thuesen
Ditte i sit rummelige køkken, som hun elsker at være i. Køkkenet er fra Ikea, men har fået nye greb. Billedet over skakten er et af hendes egne fotografier.
Blaa_bolig
Billedvæggen er skabt helt på gefühl uden målebånd. Hvis noget ikke fungerer, laver Ditte det bare om. Spisebordet og en del af stolene er loppefund, men Eames-stolene i forskellige farver købte hun som nye for mange år siden.
Stue
Dittes mor har syet det lille pojagi-gardin. Når lyset skinner igennem det opstår der et smukt farvespil. Den bolsjestribede lampe er fra @saerligtsamlet på Instagram. Puf med opbevaring fra Sofacompany. Sofabordet er gammelt.

3 tip til den livlige stil

  1. Brug malingrester til at give loppefund nyt liv. Du kan jo altid lave det om og male det over, hvis det ikke fungerer.
  2. Kig efter ting med bolsjestriber, det giver en legende, glad stemning. Det kan være alt fra kagedåser til glaslamper.
  3. Vælg én farve, som går igen i flere rum. Så bliver der sammenhæng i indretningen.
Kontor
Der skal kun et lille bord i et hjørne af soveværelset til for at få en fin hjemmearbejdsplads. På opslagstavlen hænger der minder og ting til inspiration. Bord og lampe er fundet brugt, og stolen er fra Ikea.
Bolig
Selv et simpelt træskab fra Ikea kan ligne en million, når det står op ad en væg i en flot farve. Linoleumstrykket af Dea Trier Mørk er købt på auktion. Skammel af genbrugsplast fra Wild Studio. Vifte fra Broste.
Ditte_Ingemann_Thuesen
Soveværelset emmer af brændte farver fra gadebilledet i Marrakesh, men den marokkanske storby var ikke bevidst en inspirationskilde, da Ditte gik efter en varm farve til at male væggene med. Farven hedder NCS S 2020-Y60R. Sengetøjet er fra H&M, og spejlet fra Ikea er købt på Dba.

Læs også