KreativtFristediFarver
Bolig

Susannes sommerhus er nok det mest farverige, du nogensinde har set

11. oktober 2022
Af Natascha Gracia
Foto: Charlotte Schmidt Olsen
Susanne og hendes familie kiggede kun på sommerhuse for sjov, men faldt fuldstændig for huset Lillevilla beliggende på en af Danmarks egne Sydhavsøer, Falster. Nu er det fuldt af Susannes farverige kreationer.

Ja, vi klumper os lidt sammen, men det er jo også meningen, at vi skal være sammen, når vi er hernede, fortæller Susanne smilende om sit og familiens sommerhus Lillevilla i Gedesby på Falster.

De pakker med glæde bilen ofte og kører halvanden time fra Hvidovre for at holde weekend i sommerhuset.

Udover et lille badeværelse og en stue med åbent køkken rummer det lille typehus fra 1960’erne to små soveværelser:

Et til Susanne og Hans selv og et til deres to teenagepiger Viola og Elvira.

Og selv om huset er 38 kvadratmeter stort og kun har været i parrets eje siden sommeren 2020, emmer det af personlighed, for det er spækket med Susannes egne og resten af familiens kreative udfoldelser.

Det meste er i sart rosa eller lyslilla, for især de kvindelige familiemedlemmer har en forkærlighed for pastelfarver.

– Det vigtigste er, at huset afspejler os. Det er vores fristed – og her plads til ro og fordybelse, siger Susanne.

Strandfund
Støb dine strandfund i en ramme fyldt med gips, så har du et sommerligt indslag til billedvæggen. Planchen med urter og det runde broderi understreger stemningen. Broderiet er fra @sea_by_soes på Instagram.
Med vægge i forskellige pastelfarver kan du give hvert rum sin egen personlighed – her sart mintgrøn ved husets spisekrog. På bordet har Susanne samlet lyseblå glasting i en gruppe, bl.a. Per Lütkens fad for Holmegaard.
Med vægge i forskellige pastelfarver kan du give hvert rum sin egen personlighed – her sart mintgrøn ved husets spisekrog. På bordet har Susanne samlet lyseblå glasting i en gruppe, bl.a. Per Lütkens fad for Holmegaard.
sommerhus
Lad væggen sprælle med mange forskellige billeder – går du efter pastelfarver, sort og hvid, vil det virke harmonisk. Den hvide glaslampe og gyngestolen fulgte med huset. Puderne har Susanne syet af rester, og Viola har lavet perlepladebillederne med stedmoderblomster.

Duge bliver til patchwork

Både Susanne og Hans arbejder til dagligt som lærere.

Her er alle klar over, at Susanne har hænderne skruet godt på og aldrig lader et godt materiale gå til spilde, så de forsyner hende med alt fra gamle ugeblade til skotøjsæsker.

Sidstnævnte beklæder Susanne med retrostof f.eks. fra aflagte duge eller sengetøj, så de genopstår som dekorativ opbevaring.

Af stoffet syr hun også puder og patchwork-sengetøj til familiemedlemmerne – i hver deres farver.

Stort set alting i sommerhuset i Gedesby er forsynet med en historie, uanset om det er Violas imponerende og kæmpe perleplader på væggene eller møblerne, som enten er købt brugt eller arvet.

Det gælder også retro-køkkenskabet og Farstrup-gyngestolen, som begge stod her, da familien overtog huset.

En del af billederne på væggene udspringer af en af Susannes seneste hobbyer: Linoleumstryk.

– Det er en fed hobby, for man laver det hårde arbejde først med at skære motiverne – og så kan man trykke løs, siger hun.

En ting finder man ikke i Lillevilla, og det er et fjernsyn.

– Hans har nævnt, at han godt kunne tænke sig et, så han f.eks. kan se cykelløb, når vi er her.

Men jeg er selv opvokset i et hjem, hvor der ikke blev set meget tv, og når her er så lidt plads, så synes jeg, det er synd, hvis sådan et skal optage plads på væggen.

Men måske kan vi finde en løsning, griner Susanne.

oaser
Indret små oaser til hygge hele vejen rundt om sommerhuset, så kan du altid finde en plads i solen eller skyggen, alt efter behov.

Hvem

Susanne, 53 år, og Hans, 63 år, med døtrene Viola og Elvira på 15 og 18 år.

Instagramprofil: @lillevilla10

Susannes linoleumstryk: @draabetryk

Loppefund
Kig efter sjove loppefund, der matcher hinanden i farven, f.eks. blandede blå tallerkner og platter, som du kan hænge på væggene.
Krydderiskuffe
Det gamle køkkenskab med krydderiskuffer i bunden har fået nyt liv med rosa maling. Skufferne var ikke så kønne længere, så dem har Susanne beklædt med mønstret papir indvendigt.
Boghylde
Hæng en lille boghylde på køkkenvæggen – det virker luftigt, og du får plads til både pynt og praktiske køkkenting.  
Sovevaerelse
Soveværelset er klædt på i rosa. På hylden ses bl.a. et af Susannes egne linoleumstryk – se mere til hendes værker på Instagram @draabetryk, hvor hun også sælger fra. Patchworktæppet er fra et loppemarked.
Vitrineskab
Vitrineskabet er fyldt med perler, hobbygrej og stofbetrukne æsker, så Susanne og pigerne kan fordybe sig og være kreative.

3 tip til den legende stil

Brug pastelfarver i alle rum, men sæt enkelte ting af træ og naturflet til – det giver varme og modspil.

Selv det mindste rum kan få masser af charme, også selv om der kun er plads til få møbler – fyld det med farver og mønstre på puder og tæpper og hæng et mix af plakater og finurlige billeder på væggene.

Giv soveværelset et skud romantik med lyserød, men sæt stilrene møbler og moderne kunst på væggene til, så det ikke kammer over.

Patchwork
Både Susannes egne linoleumstryk og et stykke indrammet patchwork fra et loppemarked pynter på den lyserøde væg i soveværelset.

Læs også