boligreportage stine christiansen
Bolig

Barndommens ønskebolig blev til virkelighed

1. maj 2019
af Pia Olsen
Foto: Stine Christiansen
Louise Andreasen havde sukket efter drømmehuset i Kerteminde, lige siden hun var barn. Da den hvide patriciervilla endelig blev hendes, tryllede hun huset om til en hyggelig, romantisk oase.
HER BOR: Louise Andreasen, 47 år, direktør og ejer af Sika Design, Jesper Andreasen, 51 år og entreprenør, samt parrets yngste sønner, Rasmus på 19 og Kasper på 21 år. BOLIG: Patriciervilla fra 1928. AREAL: 310 kvm.
På en hyggelig villavej i Kerteminde ligger den ene smukke villa efter den anden som en perlerække op mod den grønne skov. På denne vej er Louise Andreasen vokset op. – Da jeg var barn, legede jeg her på vejen, og jeg kan tydeligt huske følelsen af, at jeg havde fundet mit drømmehus, når jeg smugkiggede ind over den høje hæk, som jeg lige nøjagtig kunne se over, ind til den smukke patriciervilla. Huset havde både noget fascinerende og lidt mystisk over sig, som jeg var og er fuldstændig forelsket i, fortæller Louise, der nu deler huset med sin mand, Jesper, og deres to yngste sønner. LÆS OGSÅ: Kom indenfor: Designermøbler og billige fund i parcelhuset Da barndommens drømmehus blev sat til salg i 2003, vidste Louise med det samme, at hun ville købe det. Parret brugte en del tid på at bringe villaen fra 1928 tilbage til den romantiske stil med franske døre, sprossevinduer og stuk i lofterne. – Min stil har altid været den samme: romantisk, lys og hyggelig. Hvis du kunne se mit værelse, da jeg var 14 år, ville stilen være magen til, siger Louise. Hyggen er helt afgørende for Louise. Faktisk er hygge et af hendes nøgleord, når hun indretter. – Det er lidt fortærsket at sige, at det vigtigste i et hjem er hyggen, men det er essensen af alt. Det er vigtigere end at bo pænt med de rigtige ting, siger hun, der skaber god stemning ved hjælp af masser af puder og naturlige materialer som træ og rattan. – Naturlige materialer giver en blødhed og varme til et hjem. Der er noget ægte over træ, mener Louise, der også er glad for naturen lige uden for døren. – Naturen er en stor del af vores liv her. Vi bor lige ud til skoven, og jeg elsker at kigge derover for at følge årstiden. Lige fra grenene springer ud, til bladene falmer i efteråret, fortæller hun.
KOM MED INDENFOR I VILLAEN I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også