Boligreportage Thea Kongstad
Bolig

Kom indenfor: Designermøbler og billige fund i parcelhuset

7. februar 2019
af Jan Ove Kristensen
Lyserøde vægge, designermøbler og billige fund er alt sammen velkomment hjemme hos Thea i det moderniserede parcelhus fra 1973 i Apperup i Nordsjælland. Kom med indenfor.
Der skal jævnligt ske noget nyt i indretningen hjemme hos Thea Kongstad og hendes familie i parcelhuset i Nordsjælland. Og det er noget, som Thea står for. Tre-fire gange om året maler hun en væg i en ny farve, som hun har forelsket sig i. Og modsat mange andre, som skal tage tilløb først, så tøver Thea ikke. Hun går i gang, så snart idéen er opstået.
– Jeg er impulsiv, og en af væggene i spisestuen har jeg malet om flere gange, da jeg ikke var tilfreds med nuancen. For mig er det ingen katastrofe at komme til at vælge en farve, som viser sig at være forkert, når den kommer op på en hel væg. For jeg kan til enhver tid male om igen, siger Thea, som heller ikke er bange for at lave fejlkøb, medmindre det drejer sig om større investeringer. – Man kan jo sælge møbler og tilbehør igen, hvis man trænger til fornyelse, eller tingene ikke helt passer ind alligevel, lyder det fra Thea, som mest omgiver sig med nyere møbler. – Jeg går op i design, men gør også gerne billigere køb. Køkkenet og skabet i spisestuen er for eksempel fra Ikea. Der skal være plads til det hele, siger hun.
Man skulle ellers tro, at parret havde fået nok af at forbedre deres hjem, for huset fra 1973 var i virkelig dårlig stand, da de købte det for fem år siden. – Vægge og lofter var gule af cigaretrøg, husker Thea. Men Dennis er murer og vant til lidt af hvert og gik straks i gang med at renovere. Blandt andet blev udestuen sløjfet, da den forhindrede lyset i at nå ind i stuen. Siden da er granskoven uden for stuevinduet også blevet fældet – så nu har familien udsigt til et fredet naturareal med en lille sø. SE OGSÅ: Et skønt mix af designmøbler og billige ting KOM MED INDENFOR I PARCELHUSET I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også