stueplanter
2018 har været bloggerplanten monsteraens år, ligesom det har været året, hvor vi især har set planterne blive en større del af den måde, vi tænker indretning på. Læs, hvilke planter, der bliver de nye ”bloggerplanter” i 2019.

7 hypede planter, vi kommer til at se meget mere til i 2019

28. december 2018
af Michelle Løvstrup Thejls
Foto: Greenify og Pinterest
2018 har været monsteraens år, ligesom det har været året, hvor vi især har set stueplanterne blive en større del af den måde, vi tænker indretning på. Læs, hvilke planter, der bliver de nye ”bloggerplanter” i 2019.

Vi vil gerne leve grønnere, og sammen med ”slow living” conceptet, er stueplanterne i den grad flyttet ind i vores hjem i det forgangne år. Stifter af konceptshoppen Greenify, Michala Kjær-Holm, fortæller, at 2019’s stueplanter skal være mere end bare anonyme, langtidslevende tørre stammer i vand-selv potter.

- Måden, vi bruger planter i indretningen, har ændret sig. Planterne kan mere end bare at være til pynt, fordi de kan hjælpe os til at dyrke en langsommelighed, som er en kontrast til det liv, vi lever i dag, hvor alt skal gå hurtigt. De tvinger os til at være tålmodige, for det tager den tid, det nu tager, inden din plante får et nyt blad. Det kan man ikke forcere eller skynde på. Det er en måde at komme en smule tættere på naturen, især for os, som bor inde i byerne.

Store grønne blade og endnu mere karakter i 2019

Ifølge Michala Kjær-Holm skal planterne i 2019 være karakterfulde, unikke, have brede grønne blade og gerne vise en stamme eller knoldede rødder, især deciderede træer vil vi se meget mere af i det kommende år. Planternes udtryk skal være en blanding af tropisk og nordisk, og de skal helst være af en vis størrelse. Og så skal de tilhørende krukker gerne være i farver, fremfor de klassiske sorte/brune/hvide lerpotter, der har domineret de seneste år.

Her er Michalas bud på planter, vi kommer til at se meget mere til i 2019

Strelitzia Nicolai

– En tropisk plante, som kommer i mange størrelser. Denne plante har også været populær i 2018, men dens popularitet kommer til at fortsætte ind i det nye år. Store blade hitter i 2019, og med Strelitziaens karakteristiske grønne farve, vil den tilføje masser af karakter og tropisk ”feel” til hvilket som helst rum. Strelitzia Nicolai skal plantes i en stor potte, og helst stå i en lys stue. Vandes 1-2 gange hver anden uge.

https://imgix.femina.dk/2019s-hotteste-planter-nicolai.jpg

Pampas græs

De smukke lange græs med de nærmest fjerlingende akser vil vi uden tvivl se mere af i 2019. Især denne plante vil gøre sig godt i en stor farvet gulvvase. Det er enormt smukt, og græsserne skriver sig også ind i den ”voluminøse” trend, som vi ser lige nu.

Opstammet gummitræ

– Udover at være smukt, har det opstammede gummitræ også luftrensende egenskaber, og bidrager således til et bedre indeklima. Træet skriver sig lige ind i 2019’s stamme-trend, og kan oplive et hvert rum. Det er dog værd at have in mente, at træet bliver forholdsvis stort og derfor kræver en del plads. Trives bedst i et lyst rum men uden direkte sollys. Skal vandes 1-2 gange hver anden uge.

https://imgix.femina.dk/2019s-hotteste-planter-gummitrae_0.jpg

Tørrede, afskårne blomster

– Jeg tror, at tørrede blomster bliver en stor tendens i 2019. Vi vil gerne have noget, der signalerer natur, og som samtidig kan have en æstetisk funktion i hjemmet, og der er en tørret buket blomster en bæredygtig og ofte også en meget smuk løsning. Vi er meget bevidste om, hvilke afskårne blomster, vi vælger til en buket, og vi gider ikke længere den klassiske buket roser eller tulipaner. Der skal ske lidt mere, de skal være anderledes, og det ender tit i nogle buketter, som kan lige så meget tørrede, som de kan friske.

Violinfigen

– Violin figen kaldes også Ficus Lyrata. En plante, som kommer i mange afskygninger (flerstammet, snoet stamme osv), men fælles for dem alle er bladene med den karakteristiske form og de smukke åretegninger. Et smukt træ, som oprindeligt kommer fra Vest Afrika, og som trives bedst i masser af lys (dog ikke direkte sollys). Planten trives bedst i et fugtigt klima med stuetemperatur, så det kan være en god idé at sprøjte den med vand jævnligt.

https://imgix.femina.dk/2019s-hotteste-planterficus.jpg

Monstera

– Monsteraen er en af de planter, som vi har set rigtig meget til, men som stadig holder. Det er en nem stueplante, den er taknemmelig, og så har den stadig også store unikke fligede blade. Den er meget grøn og sprød i sit udtryk, og den giver enormt meget liv til stuen. Derudover er det også en plante, hvor man kan få meget plante for et forholdsvis lille beløb. Monsteraen skal helst ikke stå i direkte sollys, da det kan lave mærker på bladene. Også denne plante trives godt i et fugtigt klima.

https://imgix.femina.dk/2019s-hotteste-planter-monstera.jpg

Opstammet Philodendron Xanadu

– En smuk tropisk plante med store kileformede blade, bølgede stængler, der nærmest giver rummet en ”jungle-vibe”. Den opstammede version giver med den synlige rod noget bastanthed, så den kan give os følelsen af noget rodfæstet og noget connection til naturen. Planten trives bedst med fugtig jord om sommeren og tør jord om vinteren. Den skal helst stå i stuetemperatur og fugtigt klima.

https://imgix.femina.dk/2019s-hotteste-philo.jpg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også