Tøj
Stil

5 nemme tips: Sådan får du dit tøj til at se dyrt ud

29. juni 2017
af Julie Blichfeld
Foto: Panthermedia, Zara
Ja, det er faktisk ret enkelt. Bare læs med her, når feminas moderedaktion guider dig til de 5 nemmeste måder at få dine high street fund til at se eksklusive ud på.

5 nemme måder at få dit tøj til at se dyrt ud på

1.Udskift dine knapper

Har du shoppet highstreet med knapper, vil de sandsynligvis være lavet af plastic og ikke se ud af meget. Det kan virke som en lille ubetydelig ting, men et par lækre knapper i gode materialer som perlemor, horn eller træ kan virkelig gøre en forskel. Shop fine knapper på sites som Etsy eller Ebay til ingen penge og skift dem ud selv eller betal dig fra det på et renseri. Det koster ikke meget, og dit tøj vil ligne en million.

2.Spar på det varme vand

Varmt vand og sæbe er ikke guf for dit tøj, som med tiden går ud af form og mister farven, hvis du vasker det hyppigt. Oftest kan dyrt tøj i fx silke og uld slet ikke tåle maskinvask, så behandel dit billige tøj som det dyre og få det til at stråle. Pletter på tøjet kan dog desværre ikke undgås i ny og næ, men et godt tip er at pletrense dit tøj med lidt lunkent vand og sæbe under vandhanen, og så ellers skrue ned for temperaturen når du vasker i maskine. Det er oven i købet også bedre for miljøet!

https://imgix.femina.dk/1725-modeartikel-3.jpg

3.Damp, damp, damp!

Yes, du hørte rigtigt! Skift det gode gamle strygejern og tilhørende strygebræt ud med en såkaldt steamer (køb eventuelt her). Steameren fylder ingenting, og så glatter den dit tøj på fineste vis. Som en bonus slider dampen fra steameren heller ikke lige så meget på dit tøj, som varmen fra strygejernet, og du kan bruge den på alle materiale-typer, som vil få det flotteste fald efter en tur med damp.

https://imgix.femina.dk/1725-modeartikel-1_0.jpg

4.Se en skrædder

Det kan godt være, at de der jeans fra Zara er topfede. Farven, snittet og materialet spiller bare! Men det er fuldstændig ligegyldigt, hvis de ikke sidder lige, som de skal. Tøj, der sidder dårligt, ser nemlig billigt ud og gør intet godt for dit look. Heldigvis er der en nem måde at løse problemet på. Du kan nemlig sagtens købe de der jeans, så længe du lige slår vejen forbi din lokale skrædder på vejen hjem. For overskuelige penge vil han eller hun nemlig helt sikkert kunne få dem til at sidde lige i skabet, og du har tilmed stadig sparet penge.

https://imgix.femina.dk/1725-modeartikel-2.jpg

LÆS OGSÅ: Sommerens 4 nøglekøb

5.Tag et farvetjek

Gå udenom tøj i brune mønstre og farver, når du shopper high street, men vælg som hovedregel sorte items eller styles i klare farver. Oftest er det nemlig svært for high street producenterne at lave en rigtig lækker brun farve og mønstre i brunlige nuancer. De har tit mere held med de klare farver og den klassiske sorte, som ofte kan se dyre ud, selvom prisen har været lille. (Bluse fra Zara til 79 kr. og kimono fra Zara til 399 kr. køb den her)

https://imgix.femina.dk/1725-modeartikel-4.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også