modemyter
Stil

5 modemyter- sandt eller falskt?

31. oktober 2017
af Christine Sonne Schmidt, redigeret af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Panthermedia
Er det en myte, at vandrette striber får en til at se stor ud, og at lave kvinder ikke kan gå i lange kjoler? Der er opstået mange modemyter gennem tiden, og vi ser nærmere på fem af dem.

5 udbredte modemyter

Feminas stylingredaktør Christine Sonne Schmidt giver sit bud på fem udbredte modemyter – og om de virkelig er, ja, myter, eller om der er noget om snakken.

1# Bukser med vidde giver længere ben

Sandt!

Det er sandt, at bukser med vidde forneden helt sikkert skaber en illusion om længere ben. Bukserne skal helst sidde i taljen, gerne være højtaljede og styles med en overdel, der ikke er for lang, eller som er stoppet ned i bukserne, så benene syner så lange som muligt. Hvis du kombinerer bukserne med høje sko, hvor buksekanten rammer hælene, så er du sikret kilometer lange stænger.

Husk, at bukserne helst skal sidde lidt til og kun gå ud forneden - så synes jeg, at man får de længste ben.

LÆS OGSÅ: Efterårets 10 største tendenser

2# Lave kvinder kan ikke gå i maxinederdele

Falskt!

Det er en myte, at små/lave kvinder ikke kan gå i nederdele, der går ned til gulvet. Faktisk vil nederdelen få dig til at se højere ud, hvis du vælger en i lidt kraftigere materiale, så benene ikke kan ses igennem. Det vil skabe en lang/vertikale linje, når du styler med at par sko med kilehæl under. Nederdelen skal helst gå næsten ned til gulvet og bruges med en lidt stram overdel. Den lange nederdel fungerer også rigtig fint med slidser i siden, så den ikke bliver så tung.

via GIPHY

3# Striber på tværs får dig til at syne bredere/tykkere

Falskt!

Det er nok den myte, de fleste af os har hørt igen og igen og igen. Men der er faktisk lavet en undersøgelse af, hvordan man opfatter kvinder i striber i henholdsvis på langs og på tværs, og den resulterede i, at kvinderne i striber på tværs faktisk så tyndere ud end dem i striber på langs! Tricket er at gå efter smalle striber til overdele, for de fremhæver din figur – selv hvis du ikke har former. Jeg synes, at striber kan bruges kryds og tværs og bidrager gevaldigt til at gøre dit outfit spændende.

4# Sort slanker

Sandt!

Ja, det er sandt, at sort slanker. At bruge samme farve fra top til tå giver en lang vertikal linje, som for det første giver en illusion om højde. Den sorte farve giver dig et skarpt omrids i forhold til dine omgivelser i forhold til lysere farver, som vil flyde mere ud, så derfor får den sorte farve dig til at syne mindre og dermed slankere. Jo mere stram og enkel uden for mange detaljer, din silhuet er, jo tyndere ser du ud.

Denne myte er nok også den nemmeste at se selv i spejlet, og så kan du jo altid tilføre en stærk farve til dit outfit med dine sko.

LÆS OGSÅ: 4 gode tips: Organiser dit klædeskab, så du ikke glemmer, hvad du har

#5 Du må ikke blande guld og sølv

Falskt!

Jeg vil helt klart sige, at det er en myte, at man ikke kan blande sølv- og guldsmykke. Men det er nok en smagssag for mange, og mange går nok kun med enten guld eller sølv. Nogle guldsmede synes, at sølv blandet med guld bliver rodet, men omvendt er der også lavet de smukkeste smykker, hvor guld og sølv er kombineret. Selv går jeg all in på især armbånd, hvor er jeg vild med at blande alt fra farvede perler, diamanter og sølv og guld sammen med sit stål-ur.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også