Organiser dit klædeskab
Stil

4 gode tips: Organiser dit klædeskab, så du ikke glemmer, hvad du har

2. oktober 2017
af Julie Blichfeld
Foto: Panthermedia
Vi har et skab proppet med tøj, men vi har ikke noget at tage på. Dén problematik kender mange af os kun alt for godt. Men faktisk skal der ikke mere til for at få overblik end en god organisering af klædeskabet. Få 4 tips til hvordan.

Det er let at glemme, hvad der ligger bagerst i skabet, når hylderne bugner af tøj, som – indrømmet - indimellem ligger lidt hulter til bulter. Men hvis du ved, hvordan du organiserer dit klædeskab bedst muligt, så kan du nemt få overblik over garderoben. Og det giver både lidt mere overskud i hverdagen, plus at det faktisk kan føles som om, at vi får meget mere tøj, fordi vi ved, hvad skabet gemmer på.

Organiser dit klædeskab med disse fire tips:

Skuffer – ikke skabe

Ligesom overfyldte hylder i et par alt for små køkkenskabe er uoverskuelige, er overfyldte hylder i dit tøjskab det også. Giv derfor dit skab et eftertjek og se, om du eventuelt kan skifte nogle hylder i bunden af skabet ud med skuffer – eller suppler dit skab med en kommode, hvis du har plads i soveværelset. Har du skuffer, kan du nemlig hurtigt se, hvad du har, i stedet for at skulle grave dig vej ind til det bageste på hylden - eller i værste fald glemme alt om, hvad der ligger.

Organiser dit klædeskab - og ryd ud samtidig: 7 typer af tøj, du bør skille dig af med

Kategorisér

Det er nærmest altafgørende, at dit tøj er kategoriseret. Hænger du din fine silketop mellem dine store sweatshirts og vinterfrakker, vil du med tiden glemme alt om den og med stor overraskelse først genfinde den, når graderne igen falder, og du tager en af frakkerne frem. Derfor: sortér dit tøj efter kategori. Silketoppe sammen, t-shirts sammen, skjorter sammen osv.

Bøjler frem for alt

Det kan godt være, du synes, det fungerer godt med bunken af T-shirts, der er stablet ovenpå hinanden, men hvis du skal være helt ærlig, hvornår har du så sidst haft den på, som ligger nederst? Eller kan du overhovedet huske, hvordan den nederste i bunken ser ud? Nej vel? Det kan godt svare sig at skifte hylderne i skabet ud med bøjlestænger og få både t-shirts og bluser op at hænge. Bare husk, at striktrøjer ikke må hænges på bøjle, da fibrene bliver ødelagt og deres levetid derfor forkortes.

Sorter efter sæson

Selvom vi alle drømmer om et walk-in skab ala Carrie Bradshaws, er et overfyldt IKEA-skab realiteten for de fleste af os. Så det gælder om at få det bedste ud af den plads, du har, og den nemmeste måde at få det på er ved ikke at overfylde skabet. Sortér derfor din garderobe efter sæson. Et godt trick er et have et par dragtposer, kasser og et stativ, som du kan hive ned fra loftet, når sæsonen skifter. Smid dine store frakker, vinterstøvler og skindbukser på stativet og i kasser og bevar det i en tætsluttet dragtpose sommeren over, og pak så omvendt sandaler og sommerkjoler ned i de kolde måneder. Så mister du ikke overblikket over, hvad du har, og så kan det oven i købet føles lidt som at få nyt tøj, når du pakker ud til en ny sæson. Win win!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også