barbie
Popkultur

Ryan Gosling er skuffet. Og det er også ret ironisk

24. januar 2024
Af Mariah Leitisstein
Foto: Ian West/PA Images/Ritzau Scanpix
Ken-skuespilleren er stolt og glad for sin nominering, men melder samtidig ud, at han er skuffet over, at hverken Margot Robbie eller Greta Gerwig er blevet nomineret for "Barbie"-filmen.

Det var en af sidste års helt store biografgængere, faktisk den mest indtjenende film overhovedet på verdensplan i 2023, og filmen er da heller ikke blevet forbigået af oscarakademiet.

Hele otte nomineringer har Greta Gerwigs succesfulde "Barbie"-film fået, heriblandt i kategorien bedste film.

Fans var dog ikke just begejstret, da det viste sig, at filmens hovedrolleindehaver, den 33-årige Margot Robbie, ikke er blandt de nominerede i kategorien bedste kvindelige hovedrolle.

Skuffelsen blev ikke mindre, da det stod klart, at "Barbie"-kollegaerne America Ferrera og Ryan Gosling var blevet nomineret i kategorierne bedste kvindelige birolle og bedste mandlige birolle, mens filmens kvindelige instruktør heller ikke var nomineret.

Det har nu fået den 43-årige Ryan Gosling til at udsende en udtalelse, hvor han fortæller, at han er beæret over at være nomineret, men at han desværre også er noget skuffet.

– Jeg troede aldrig, jeg ville sige dette, men jeg er også utrolig beæret og stolt over, at det er for at portrættere en plastikdukke ved navn Ken, siger Gosling i sin udtalelse via The Wrap.

– Men der er ingen Ken uden Barbie, og der er ingen "Barbie"-film uden Greta Gerwig og Margot Robbie, de to personer, der er mest ansvarlige for denne historisk betydningsfulde, globalt fejrede film. Ingen anerkendelse ville være mulig for nogen i filmen uden deres talent, mod og genialitet.

– At sige, at jeg er skuffet over, at de ikke er nomineret i deres respektive kategorier, ville være en underdrivelse. Mod alle odds med intet andet end et par sjælløse, sparsomt påklædte og heldigvis skridtløse dukker, fik de os til at grine, de knuste vores hjerter, de rykkede ved kulturen, og de skabte historie.

– Deres arbejde burde anerkendes sammen med de andre meget fortjente nominerede. Med det sagt, er jeg så glad for America Ferrera og de andre utrolige kunstnere, der bidrog med deres talenter til at gøre dette til en banebrydende film.

"Barbie" solgte spandevis af billetter, da den sidste år havde premiere i de internationale og danske biografer.

Herhjemme var mere end en halv million danskere i biffen for at se det lyserøde filmbrag, mens den i alle de nordiske lande åbnede som den største film i 2023 og er den Warner Bros.-film, der har haft den bedste billetomsætning nogensinde.

Og det er da heller ikke gået internettets næse forbi, at hele oscarsituationen nu får det hele til at fremstå ganske ironisk.

– Lad mig se, om jeg forstår det her: Akademiet har nomineret "Barbie" til bedste film (otte nomineringer i alt) – en film om kvinder, der bliver sat til side og gjort usynlige i patriarkalske strukturer. Men ikke kvinden, der instruerede filmen. Okay så, skriver skribent Charlotte Clymer på sin X-profil.

Oscaruddelingen afholdes i år den 10. marts i Los Angeles, hvor tv-stjernen Jimmy Kimmel endnu en gang skal være vært.

Denne artikel blev første gang bragt hos Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også