Vol-au-vent med kylling
Mad

Vol-au-vent med kylling

22. marts 2023
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Servér en tartelet til forret eller frokost i en lidt mere raffineret udgave. Her er opskriften på vol-au-vent med kylling. Velbekomme!
Tid i alt 30 min

Vol-au-vent

  • 1 skalotteløg
  • ½ spsk smør
  • ½ spsk rapsolie
  • 2 kyllingebryster
  • 2 dl vand eller hønsebouillon
  • 20 g smør
  • 20 g mel
  • ¾ dl mælk
  • ½ bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 gulerod
  • ½ dl ærter
  • Salt, peber
  • Revet muskatnød
  • 8 butterdejsreder (vol-au-venter)
  • Evt. ærtespirer

Sådan laver du vol-au-vent med kylling

  1. Pil skalotteløget og hak det fint. Vend løget i smør og rapsolie på panden i 1 min.
  2. Tilsæt kyllingebrysterne og brun dem på begge sider. Tilsæt vand eller bouillon og steg kødet i 5-7 minutter på hver side. Tag kødet op af lagen og lad det køle af.
  3. Smelt smørret i kogelagen og tilsæt melet under omrøring, så saucen jævnes. Spæd med mælk.
  4. Bræk kyllingekødet i mindre stykker.
  5. Knæk det nederste fra aspargesene af og skær dem i skiver.
  6. Rens forårsløg og skær dem i skiver.
  7. Skræl guleroden og skær den i terninger. Kom kylling, asparges, forårsløg, gulerod og ærter i saucen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  8. Varm butterdejsrederne i ovnen i et par min., og fordel kyllingefyldet i de varme reder.
  9. Pynt evt. med friske ærtespirer inden servering.

Hvad er vol-au-vent?

Vol-au-vent betyder "Flugt med vinden", og navnet må være inspireret af den lette og luftige butterdej.

Retten er lækker som forret eller kan evt. være en ret på påskebordet.

Denne version af vol-au-vent serveres med kylling og grønne asparges, men du kan også sagtens fylde butterdejen med krebsehalefyld, svampefyld eller laksecreme.

Leder du efter andre forretter? Bliv inspireret herunder:

Læs også