https://imgix.femina.dk/media/7f3e3f6cb1204c6296e163b4f3ca5377.jpg
Mad

Afrikansk kyllingelår

16. maj 2011
af Nigella Lawson
Nigella Lawson præsenterer en lækker og anderledes version af kyllingen, som vi kender den.

Nigella Lawson præsenterer en lækker og anderledes version af kyllingen, som vi kender den.

»Nigellas Køkken«

Få en smagsprøve på Nigella Lawsons lækre opskrifter her:

Kammuslinger med
thaiduftende ærtepuré

Afrikansk kyllingelår

Lemon Fool
med marengs

Afrikansk kyllingelår
Til 4-8 personer afhængigt af alder og appetit

Ingredienser:

8 dl Worcestershire-sauce
4 spsk tomatketchup
2 tsk engelsk sennepspulver eller efter smag
1 tsk stødt ingefær
1 spsk abrikosmarmelade
1 løg
8 kyllingelår, helst økologiske
1 spsk hvidløgsolie


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland Worcestershire-sauce, tomatketchup, sennepspulver, stødt ingefær, abrikosmarmelade og hakket løg i et lavt, bredt fad.

Læg lårene ned i denne marinade, så de dækkes over det hele (hvis det er nemmere for dig, kan du på dette trin i processen lade dem stå og marinere tildækket i køleskabet natten over).

Kom olien i en mindre bradepande eller et ovnfast fad, som lige kan rumme kyllingelårene, og slyng olien rundt i bradepanden, så den stort set dækker bunden.

Arranger kyllingelårene i bradepanden og hæld evt. overskydende marinade over.

Steg kyllingestykkerne i 45 min.-1 time.

En gang eller to hældes noget af marinaden fra fadet over lårene. Jo dybere fadet er, jo længere tid vil det tage, før kyllingelårene tager farve og bliver gennemstegt.

Tips til tidlig tilberedning

Kyllingen kan marineres natten over tildækket i en skål i køleskabet.

Fif til frysning

Kyllingen kan fryses ned i marinaden i en genlukkelig pose i op til 3 måneder. Tø den op natten over i køleskabet - læg posen i en skål, i tilfælde af at den skulle lække og tilbered kyllingen efter anvisningerne i opskriften.

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Læs også