Earl Grey kage
Brød og bagværk

Earl Grey kage

11. marts 2010
af Louise Dandanell Ørsted
Tip: Kagen kan holde sig frisk i flere dage i en lukket plastpose eller tætsluttende kagedåse.

Tid: 25 min. + bagning

250 g tørret frugt fx rosiner, figner, abrikoser
150 g smør
175 g lyst rørsukker
2½ dl brygget Earl Grey te
200 g mel
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 citron
1 æg
75 g valnødder

Topping:
5 spsk sukker

Hak de tørrede frugter til mos i en blender.

Prøv også:


Nøddekager med bitter chokolade

Chokoladekage med tranebær


Grove chokoladeboller


Ingefærkage


Sticky date cake

Varm smør, sukker, te og tørret frugt i en gryde og lad det simre i 5 minutter.

Køl det af. Sigt mel og bagepulver i teblandingen og rør citron, æg og valnødder i.

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (1½-2 l) og bag kagen ved 180 grader i 1-1¼ time.

Læs også