Mad
28. marts 2011

Perlebygsalat med squash og blomkål

Ugens tirsdagsopskrift er perlebygsalat med squash og blomkål. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/50b2ae95c585473cac93b52bcf26ed07.jpg

Foto: Anders Schønnemann

1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt.
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/24bbb9800cbc477ea2689a620bee9558.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/660034054da94d0bba1383db9e5a3e60.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/72474d47d0754a9c8c87713dc3147ddc.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c6893a53b5544e67992b1822af9b7085.jpg

Læs mere om:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.