Annonce
Mad
3. maj 2011

Paté med spinat og valnødder

Patéen er rigtig forårsagtig og har både en skøn smag og konsistens. God til det hele, med salat eller stegte grøntsager – eller i en sandwichbolle. Den har godt af at stå i 1 døgn
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/9e8aac57989846238514cba4e0f53257.jpg

Foto: Anders Schønnemann


(15-20 skiver)
300 g helbladet, frosset spinat
15 g smør eller 1 spsk. olie
2 skiver hvidt brød uden skorpe
1½ dl piskefløde
300 g hakket kalve- eller
svinekød eller en blanding
400-450 g hakket kyllingekød
1 æg (str. L eller XL )
1 tsk. revet muskatnød
3 tsk. groft salt
kværnet peber
1 bdt. forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
75 g valnøddekerner,
grofthakkede
Lidt olie til formen
bagepapir
1 form på 1½ l eller 2
mindre forme

PYNT:
valnødder

TILBEHØR:
små oliven, en blandet salat og brød

Tø først spinaten op i en gryde med smør eller olie. Kom den i en sigte, og tryk væden af. Køl den af.
Bræk brødet i stykker, og hæld fløden over. Vent 5 minutter, og rør kød, æg og krydderier i, så farsen er fast, men lidt "blød". Rør spinat, forårsløg, hvidløg og valnødder i. Smør formen let med olie, og kom evt. bagepapir i (så er det nemt af løfte den færdige pate ud). Kom farsen i, og glat overfalden. Pynt med valnødder. Bag den på næstnederste rille i en 175° varm ovn, til kanterne slipper. Bagetiden er 50-75 minutter efter formens størrelse. Lad patéen køle helt af. Vend den ud, og skær i skiver.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3afac4769e4c4f97a312b7b8fde14347.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/482dfcd36ddf4a76b3fbc963c23cf8f1.jpg

(link fjernet) (link fjernet) (link fjernet)
https://imgix.femina.dk/legacy/media/358e9db10a6143daa48c0caaad209b86.jpg

Vitaminsalat
med avokado
Madplan til
hele ugen
Køb i femina-shoppen.dk (link fjernet)
Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.