Mad
24. februar 2022

Havtaske-kæber med rødbeder

Lækker forret med rå havtaskekæber – en ren delikatesse
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/ae91a6ee2c7046caa31f1f089b28e876.jpg

Foto: Columbus Leth

Lækker forret med rå havtaskekæber – en ren delikatesse

havtaskekæber med rødbeder

  • 250 g havtaskekæber i tynde skiver (2 timers nedfrysning vil lette udskæringen)
  • 1 mellemstor rødbede
  • ½ dl god olivenolie
  • Saft af 1 økologisk citron
  • 2 spsk. rørsukker
  • Havsalt og friskkværnet peber

Estragonolie

  • ½ bundt estragon (pluk lidt blade af til pynt)
  • ½-1 dl olivenolie

Pynt

  • høvlet parmesan i små flager estragon, plukket i blade evt. fintrevet citronskal

Tilbehør

  • Skiver af ristet groft brød
Annonce

Skræl rødbeden, og skær den i papirtynde skiver (brug tyndskræller eller mandolinjern); bred dem ud på 4 tallerkener. Rør en citronolie af citronsaft, sukker og olivenolie. Pensl rødbederne med lidt af blandingen, og gem resten.

Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Skær fisken så tyndt som muligt. Fordel skiverne over rødbeden, og pensl med resten af citronolien. Blend ingredienserne til estragonolien sammen. Dryp lidt estragonolie på og over fisken, og drys med parmesan, citronskal og estragonblade. Servér straks.

Se også:

Stegt tun med bønnepuré, mynte og løgringe

Skaldyrssalat med coleslaw

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.