linsesalat
Mad

Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola

17. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Retten kombinerer søde, bitre, salte, knasende og cremede elementer på bedste vis. Her får du opskriften på lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola.
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl belugalinser
  • 2 dl delikatesselinser
  • 8 dl grøntsagsbouillon 
  • 100 g bacon i skiver
  • 2 pærer
  • 1 lille radicchiosalat
  • 1 lille rødløg
  • 50 g gorgonzola

VINAIGRETTE

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • rugbrød
  • smør

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola

1. Kog beluga- og delikatesselinser i bouillon i samme gryde i 20-25 minutter. Lad dem køle let af i gryden.

2. VINAIGRETTE: Pil og pres hvidløg. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål. Vend vinaigretten i de kogte linser, og fordel dem på et salatfad.

3. Steg bacon sprødt på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Bræk den stegte bacon i mindre stykker. Skyl pærerne; fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem i lidt af baconfedtet på panden på begge sider, til de bliver gyldne. Pluk radicchiosalat, og skær bladene i brede bånd. Bland dem med linserne. Pil rødløg, og skær det i papirtynde skiver. Fordel dem over linsesalaten sammen med bacon, pære og stykker af gorgonzola. Servér ristet rugbrød med smør til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.