Annonce
Mad
15. februar 2022

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder

Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder
Af: Marie Melchior
En klassisk omgang hakkebøffer med bløde løg og grønkålssalat

Foto: Line Falck

Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder
4 personer

HAKKEBØF

  • 1 kg hakket oksekød
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør til stegning
  • 2 løg

GRØNKÅLSSALAT

  • 500 g rødbeder
  • 200 g grønne linser (f.eks. fra Puy)
  • salt
  • 1 granatæble
  • 200 g frisk grønkål

DRESSING

  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

1. Grønkålssalat: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, men skræl dem ikke. Læg rødbederne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af dem, og skær dem i grove tern. Skyl linserne under koldt vand i en sigte. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl, rib og hak grønkålen fint. Bland grønkålen sammen med rødbedetern, linser og granatæblekerner.

2. Dressing: Rør olivenolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Hæld dressingen over grønkålssalaten, og bland godt.

3. Hakkebøf: Form kødet til hakkebøffer, og krydr dem med peber. Smelt smørret på en pande, og lad det bruse af. Steg hakkebøfferne i 4-5 minutter på hver side. Pil løgene, skær dem i tynde ringe, og steg dem bløde på panden. Tilsæt evt. lidt mere smør.

4. Servering: Anret salaten på 4 tallerkener, og læg en hakkebøf med løg ovenpå.

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.