Mad
14. februar 2022

Vegetarlasagne med aubergine og ricotta

Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Den er dejlig fyldig og fuld af smag.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne.  Den er dejlig fyldig og fuld af smag.

Foto: Betina Hastoft

Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Den er dejlig fyldig og fuld af smag.
6 personer

Auberginer

  • 2 auberginer
  • 5 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 3 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sukker
  • 1-2 bdt. basilikum

Ricottamiks

  • 500 g ricotta
  • 3 store æg
  • 2½ dl fintrevet
  • Parmesan
  • Salt og peber
Annonce

Tænd ovnen på 225°.
Skær auberginerne i skiver på langs, ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie og krydr med salt og peber på begge sider. Læg dem på en rist og bag dem i ovnen, til de er møre, ca. 10-15 min. Tag dem ud og skru ovnen ned på 180°.
Mens auberginen er i ovnen: Hæld tomaterne i en gryde og lad dem koge uden låg med balsamico, salt og peber, til saucen er tyknet, ca. 30 min. Smag til med sukker og vend grofthakket basilikum i.
Rør ricotta sammen med æggene og halvdelen af parmesanen og krydr med oregano, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olie og læg ¼ af tomatsaucen på bunden. Top med aubergineskiver og ricottablanding. Gentag lagene to gange og slut af med tomatsauce og det sidste parmesanost. Bag lasagnen ca. 30 min.

På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.