Annonce
Mad
8. april 2021

Karbonader og spidskålssalat med mormordressing

Karbonader i en luksusversion, paneret med blendede hasselnødder og havregryn. Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på karbonader og spidskålssalat med mormordressing.
Af: Marie Melchior
Karbonader med spidskålssalat

Foto: Line Falck

Karbonader i en luksusversion, paneret med blendede hasselnødder og havregryn. Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på karbonader og spidskålssalat med mormordressing.
4 personer
Tid i alt 40 min

Karbonader

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • smør og olie til stegning

Mormordressing til karbonader

  • 2 dl piskefløde
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Spidskålsalat til karbonader

  • 1 spidskålhoved (500 g)
  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 bundt purløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
Annonce

Sådan laver du karbonader og spidskålssalat med mormordressing

  1. Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Pisk ægget let sammen. Blend hasselnødder og havregryn i en minihakker, til det ligner rasp. Vend bøfferne først i æg og herefter i nødde-raspen. Brun dine karbonader i smør og olie på en pande i 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side.
  2. Mormordressing: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber. Lad dressingen stå og tykne lidt, mens salaten laves. Smag evt. til med mere sukker.
  3. Spidskålssalat: Halvér spidskålen på langs, og fjern stokken. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær æblerne i fine små tern. Hak purløg og persille. Vend det hele sammen i en salatskål. Hæld mormordressingen over lige før servering.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.