Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler
Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 ribbenssteg med svær, 800-1.000 g
2 spsk. tørrede chiliflager
salt
FRISK KÅLSALAT MED KARTOFLER
600 g små kartofler
¼ spidskål
¼ rødkål
lidt salt
100 g tørrede abrikoser
100 g tørrede tranebær
1 bundt bredbladet persille
DRESSING
¾ dl olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. æbleeddike
salt og friskkværnet peber
Annonce
Sådan laver du ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler
Tænd ovnen på 190°.
Læg ribbensstegen på en ovnrist, og gnid den med chiliflager og salt. Steg den i ovnen i 60 minutter med en bradepande under risten, indtil sværen er sprød, og kødet er gennemstegt.
Frisk kålsalat med kartofler: Kog kartoflerne møre, og pil dem. Lad dem køle lidt af, og skær dem i mindre stykker.
Snit spidskål og rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern, og drys de to slags kål med salt.
Skær abrikoserne i strimler, og bland abrikoser og tranebær med kålen.
Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend kartofler og persille i kålsalaten.
Dressing: Rør olie samme med honning og eddike. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og servér sammen med ribbenssteg.