Annonce
Mad
6. april 2021

Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler

Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
Af: Camilla Zarah Lawes
Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler

Foto: Columbus Leth

Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 ribbenssteg med svær, 800-1.000 g
  • 2 spsk. tørrede chiliflager
  • salt

FRISK KÅLSALAT MED KARTOFLER

  • 600 g små kartofler
  • ¼ spidskål
  • ¼ rødkål
  • lidt salt
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 bundt bredbladet persille

DRESSING

  • ¾ dl olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Sådan laver du ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Læg ribbensstegen på en ovnrist, og gnid den med chiliflager og salt. Steg den i ovnen i 60 minutter med en bradepande under risten, indtil sværen er sprød, og kødet er gennemstegt.
  3. Frisk kålsalat med kartofler: Kog kartoflerne møre, og pil dem. Lad dem køle lidt af, og skær dem i mindre stykker.
  4. Snit spidskål og rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern, og drys de to slags kål med salt.
  5. Skær abrikoserne i strimler, og bland abrikoser og tranebær med kålen.
  6. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend kartofler og persille i kålsalaten.
  7. Dressing: Rør olie samme med honning og eddike. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og servér sammen med ribbenssteg.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.