Annonce
Mad
29. november 2019

Jordskoksuppe med kammuslinger

Det ser flot ud, når suppen serveres ved bordet og hældes over det lækre fyld. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårsforret.
Af: Timm Vladimir
https://imgix.femina.dk/media/article/forret.jpg

Foto: Columbus Leth

Det ser flot ud, når suppen serveres ved bordet og hældes over det lækre fyld. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårsforret.
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

SYLTET HAVTORN

  • 1 dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 75 g havtorn

JORDSKOKSUPPE

  • 300 g jordskokker
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 7 dl kyllingefond
  • 1½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Citronsaft

TIL SERVING

  • 8 kammuslinger
  • Salt og peber
  • 25 g smør til stegning
  • 1 bakke karse
Annonce

Opskrift - sådan laver du jordskoksuppe med kammuslinger

Syltet havtorn: Bring eddike, sukker og vand i kog sammen med stjerneanis. Hæld havtorn i, og lad dem simre med i to minutter. Sluk for varmen, og lad havtornene trække i væsken i mindst 30 minutter, gerne længere.

Jordskoksuppe: Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem en enkelt til pynt. Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Fyld jordskokker, løg, hvidløg, ingefær og kyllingefond i en gryde, kog det op, og lad det simre i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend, til suppen er helt glat. Hæld suppen tilbage i gryden, lun den igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær den sidste jordskok i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.

Servering: Fjern lukkemusklen på siden af kammuslingerne. Krydr dem med salt og peber. Brun smørret på en pande, og steg kammuslingerne i det i 1-2 minutter på hver side. Læg kammuslingerne i skåle, top med de tynde jordskokskiver, syltet havtorn og karse. Hæld suppen over ved bordet.

Annonce

TIP: Suppen kan gøres klar og smages til i god tid. Så skal den blot varmes igennem inden servering og kort blendes med en stavblender for at blive luftig.

Find resten af feminas nytårsmenu HER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.