
Syltet havtorn: Bring eddike, sukker og vand i kog sammen med stjerneanis. Hæld havtorn i, og lad dem simre med i to minutter. Sluk for varmen, og lad havtornene trække i væsken i mindst 30 minutter, gerne længere.
Jordskoksuppe: Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem en enkelt til pynt. Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Fyld jordskokker, løg, hvidløg, ingefær og kyllingefond i en gryde, kog det op, og lad det simre i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend, til suppen er helt glat. Hæld suppen tilbage i gryden, lun den igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær den sidste jordskok i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.
Servering: Fjern lukkemusklen på siden af kammuslingerne. Krydr dem med salt og peber. Brun smørret på en pande, og steg kammuslingerne i det i 1-2 minutter på hver side. Læg kammuslingerne i skåle, top med de tynde jordskokskiver, syltet havtorn og karse. Hæld suppen over ved bordet.
TIP: Suppen kan gøres klar og smages til i god tid. Så skal den blot varmes igennem inden servering og kort blendes med en stavblender for at blive luftig.
Find resten af feminas nytårsmenu HER
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.