
Cremet og let blomkålssuppe

Foto: Betina Hastoft
Opskriften er beregnet til 2-4 pers.
Forberedelse ca. 15 min.
Ingredienser til blomkålsuppe
½ blomkål, ca. 300 g
1 lille kartoffel
1 lille løg
Olivenolie
1 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
Salt og peber
Karse eller kørvel
Evt. brød eller croutoner
Prøv også vores opskrift på blomkålssuppe med rugbrødssnitter
Sådan tilbereder du denne blomkålssuppe:
Skær blomkålen i buketter. Skær kartoflen og løget i tern.
Varm 1 spsk. olie op i en gryde og steg løg og presset hvidløg, uden det tager farve. Tilsæt kartoffeltern, blomkål og bouillon og lad det simre i ca. 12 min.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
Anret suppen med nogle dråber olivenolie og krydderurter ovenpå. Servér brød eller croutoner til.
Prøv også blomkålssuppe med kammuslinger (link fjernet)
Læs mere om: