
Kostplan: Amerikansk rissalat

 (2 portioner.)
 Ingredienser
 3 dl grøntsagsbouillon
 60 g brune ris
 100 g revne gulerødder
 75 g revne persillerødder
 35 g fintsnittet forårsløg eller porre
 15 g hakkede valnødder
 20 g rosiner
 1,5 spsk. citronsaft
 1 tsk. hvidvinseddike
 1 tsk. olie
 salt og peber
 Sådan gør du:
 1. Skyl risene og kog dem i grøntsagsbouillon i 30 min
 2. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af og afkøle
 3. Rosinerne overhældes med kogende vand og trækker i 10 min
 4. Grøntsagerne rives/snittes
 5. Nødderne hakkes groft
 6. Rør en dressing sammen af citronsaft, eddike, olie, salt og peber
 7. Bland alle ingredienser sammen og lad salaten trække i mindst 1 time
 Serveringsforslag:
 Som selvstændig frokostsalat eller med ½ æg eller kyllingekød. I stedet for at koge rå ris, kan man anvende en rest fra aftensmaden. 60 g rå ris svarer til 160 g kogte.
 Energi-information pr. portion
 Energi 275kcal / 1150kJ
 Fedt 9g
 Kulhydrater 43g
 Protein 8g
 Alkohol 0g
 Kostfibre 3g
 
RELEVANTE LINKS

