Annonce
Mad
13. oktober 2011

Appelsinpocheret pære

Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/ce756b91079843bca2df5e4b051a2fa8.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.

Appelsinpocheret pære (Tid: 25 min. + trækketid)

IngredienserFremgangsmåde1 liter vaniljeis
4 modne pærer
4½ dl appelsinjuice
50 g sukker
10 peberkorn
2 kviste timian
30 g ristede mandelflager

Skær isen i 4 stykker, læg hvert stykke på husholdningsfilm
og rul sammen til en pølse. Frys is-pølserne ned igen.

Skær bunden af pærerne, og fjern kernehuset med spidsen af en gulerodsskræller eller lille kniv. Skræl pærerne - lad stilken sidde som pynt.

Kog appelsinjuice op med sukker, peberkorn og timian, og sæt forsigtigt pærerne ned i gryden. Kog dem i lagen i ca. 10 min. under låg.

Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen evt. i køleskabet.

Sæt evt. 4 dybe tallerkener i køleskabet samtidig.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, hvis du ikke allerede har gjort det.

Fordel appelsinsauce og pærer i 4 tallerkener.

Annonce

Rul isen i de ristede mandelflager og server den i skiver til de appelsinpocherede pærer.

Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.

(link fjernet)Forret

Svampesuppe med
sprøde croutoner

Mellemret

Gratinerede æbler
med gedeost

Hovedret

Timianstegt svinemørbradmed efterårsgrønt (link fjernet)

Dessert

Appelsinporcheret
pære

Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.