Mad
11. november 2009

Chokoladefudge

Denne chokoladefudge smager godt, er nem at lave og holder sig fint i en tætsluttende beholder.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/0ca08e9daeff4b43a48f97ebdf562f6f.jpg

Ca. 45 stk.

1 kg sukker
2½ dl mælk
100 g smør
100 g god, mørk chokolade
2 spsk kakao

Prøv også:

En lav, firkantet form
Smør til formen

Hæld sukker og mælk i en tykbundet gryde og varm langsomt op uden at røre.

Når sukkeret er opløst, tilsættes smør, chokolade og sigtet kakao.

Kog i 15-20 min. - helst uden at røre.

Man kan tippe gryden en gang imellem og holde øje med, at det ikke brænder på.

Når massen begynder at blive tyk, tages gryden af ilden, og massen piskes ­sammen, til den er tyk.

Hæld straks massen i den smurte form og spred den ud.

Når den er let afkølet, skæres den i firkanter.

Afkøl helt og bræk fudgen i stykker.

Opbevares i en tætsluttende beholder.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.