Bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter
Tid: 15 minutter. Bagetid: 25 minutter Antal personer: 4-6 DET SKAL DU BRUGE 1 blomkål 2 spsk. olivenolie 2 spsk. æbleeddike salt og friskkværnet peber RYGEOSTDRESSING 3 store spsk. rygeost 2 dl mælk skal og saft af 1 usprøjtet citron 1 spsk. akaciehonning salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING 6 radiser 2 håndfulde blandede krydderurter, f.eks. kørvel, karse, skovsyre
PRØV OGSÅ: Laks med blomkålssalat Opskrift - sådan laver du bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter
1. Forvarm ovnen til 180°. Tag yderbladene af blomkålen, men lad gerne de inderste blade sidde på. Læg blomkålen i et ovnfast fad, og dryp med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Bag blomkålen i ovnen i 20-25 minutter, til den har fået en flot gylden overflade og er blevet mør, men stadig har godt bid. 2. RYGEOSTDRESSING: Rør rygeost og mælk sammen. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10-15 minutter. 3. SERVERING: Skær blomkålen i grove stykker. Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Pluk eller hak krydderurter let. Fordel rygeostdressing, radiser og krydderurter over blomkålen, og servér, mens blomkålen stadig er lun.