Mexicansk kyllingesuppe
Tid: 20 minutter. Ovntid: 5 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 400 g kyllingefilet 2 løg 3 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning ½ spsk. røget paprika ½ spsk. tørret oregano 1 tsk. hvidløgspulver 1 tsk. spidskommen 1 tsk. koriander salt og friskkværnet peber 3 stængler bladselleri 1 squash 1 dåse hakkede tomater 2½ dl hønsebouillon 1 dåse kikærter saft af 1 limefrugt TORTILLASTRIMLER 2-4 tortillapandekager olivenolie
TIL SERVERING 2 modne avocadoer cremefraiche 18 % friskrevet cheddar frisk koriander
PRØV OGSÅ: Kyllingesuppe og perlespelt Opskrift - sådan laver du mexicansk kyllingesuppe
1. Skær kødet i tern. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt kødet og alle krydderierne, og steg et par minutter. Rens bladselleri og squash, skær det i tern, og lad det stege med, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Lad suppen simre i 15 minutter. TORTILLASTRIMLER: 2. Tænd ovnen på 200°. Pensl tortillaerne med olie, og skær dem i tynde strimler. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag strimlerne sprøde i ovnen i ca. 5 minutter. 3. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og hæld dem i suppen. Kog et par minutter, og smag til med limesaft, salt og peber. Servér suppen med tortillastrimler, avocado skåret i skiver, cremefraiche, friskrevet cheddar og koriander.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Linseburger med chilimayo – Få opskriften her
Tirsdag: Dampet torsk med perlespelt og broccoli – Få opskriften her
Onsdag: Polenta-pizza med svampe og bresaola – Få opskriften her
Torsdag: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål – Få opskriften her