Grøntsagssuppe med perlebyg
Tid: 25 minutter. Kogetid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 2 persillerødder ¼ knoldselleri 3 gulerødder 1 porre 1 løg 2 spsk. olivenolie til stegning 2 fed hvidløg ½ bundt frisk timian 1 flaske mosede tomater (680 g) 100 g perlebyg 1 l grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber 4 boller eller 1 brød PRØV OGSÅ: Cremet grøntsagssuppe med urteolie Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med perlebyg
1. Skræl persillerødder, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små skiver. Rens porren, og skær den i skiver. Pil løget, og hak det fint. Steg grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Pil og pres hvidløgsfeddene. Hak timian, tag lidt fra til pynt. Bland hvidløg, timian, mosede tomater, perlebyg og bouillon med de stegte grøntsager i gryden, og lad suppen koge i ca. 30 minutter, til perlebyggen er mør. Smag suppen til med salt og peber. 2. SERVERING: Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys med lidt frisk timian, og servér straks sammen med lunede boller eller brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her
Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her
Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her
Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her