Omelet med lynstegte tomater og fennikelsalat til 2 personer
INGREDIENSER
Lynstegte tomater
400 g små tomater 3 fed hvidløg 1 tsk. olivenolie til stegning
Omelet
4 æg salt og friskkværnet peber 2 tsk. olivenolie til stegning
Fennikelsalat
300 g fennikel, renset vægt salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie
Opskrift - sådan laver du omelet med lynstegte tomater og fennikelsalat
1. Lynstegte tomater: Skyl og halvér tomaterne. Pil hvidløgfed, og skær dem i tynde skiver. Svits hvidløgsfeddene kort i olien på en varm pande, til de begynder at brune, tilsæt tomaterne, og svits yderligere 1-2 minutter. 2. Omelet: Pisk æggene sammen. Krydr blandingen med et lille drys salt og peber. Varm olien op på en pande, og hæld æggeblandingen på. Lad den sætte sig for lav varme, og løft lidt i siderne undervejs, så æggemassen fra ovenpå kan løbe ned under omeletten. Den er færdig, når den er fast, men stadig blød og lidt cremet ovenpå. 3. Fennikelsalat: Rens fenniklen. Gem gerne noget af den grønne top. Skær fenniklen i ultratynde skiver på et mandolinjern, alternativt med en skarp kniv. Fordel skiverne på et fad, drys med finthakket fennikeltop, salt og peber, og dryp olien henover.
Næringsindhold pr. person
Energi: 388 kcal
Protein: 18,2 g
Fedt: 27,4 g
Kulhydrat: 21,3 g
Kostfibre: 6 g
PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og rissalat med tomatdressing