Familieliv

Mors krop – set med fars øjne

Vi har bedt fire mænd tale ærligt ud om kæresternes kroppe efter fødslen.

Suk! Pludselig ser alt anderledes ud. De ekstra deller på maven, strækmærkerne på lårene - og brysterne, som har taget en enkeltbillet sydpå. Selv om det måske var det værd, for nu står du jo med den smukkeste guldklump, så er alle forandringerne ved din krop ikke lige så velkomne.

Men hvordan ser mændene på din krop efter fødslen? Måske er de ikke helt så kritiske som dig selv?

Her taler 4 nybagte fædre ærligt ud om deres kæresters efterfødselskroppe:

Hendes bagdel har J-Lo facon
Da jeg mødte min kone, havde hun en fantastisk krop. Hun var helt perfekt med gode bryster og en pæn, rund "Jennifer Lopez-bagdel". Hun havde dejlige, runde former. Inden fødslen tabte hun otte kilo, fordi hun selv mente, at hun var for tyk. Heldigvis har hun taget dem på igen i forbindelse med fødslen, så hun ikke længere ligner en pind. Jeg kan godt lide, at der er noget at røre ved frem for at stikke mig på hendes hofter. Hendes bagdel har fået den samme runde facon tilbage. I øjeblikket ammer hun, så størrelsen på hendes bryster svinger meget, men de er smukke. Den eneste forskel efter fødslen er, at hendes maveskind ikke er så stramt som tidligere. Det er vel uundgåeligt. Vi har aftalt at starte i fitness sammen for at gøre noget ved det, både for hendes og min skyld.
KENNETH, 29 år, Fyn

Jeg ser på min kone med nye øjne
Før fødslen var hun velproportioneret med timeglasfigur. Hun havde lidt større røv og bryster end standarden, men det sad godt. Efter fødslen er hun ked af sin mave, hvor hun har taget på. Hun har altid været glad for sine bryster, men tyngdekraften har spillet lidt ind. Hun ville også gerne have mindre lår, men det har hun altid villet. Hun forsøger at tabe sig, og jeg støtter hende i den sunde madlavning og hjælper hende frem for at kritisere. Men jeg ville aldrig fortælle hende, at maven er blevet stor og kommer aldrig til det, så længe hun selv kæmper for at ændre den. Hvis jeg lukker øjnene og tænker på hende, ser jeg min smilende kone med håret i en hestehale som altid. Før var hun kone og kæreste. Nu er hun meget mere, hun er jo mor.
JESPER, 31 år, Nordsjælland

Min krop har også ændret sig
Min kæreste har altid været god og dejlig med former. Der er en lidt større røv end pariser og nogle gode og tilpas store bryster til mig. Hun var selvfølgelig lidt slankere, men der har altid været nogle ekstra kilo. Hun tog 20 kilo på under graviditeten, så der er nogle kilo og strækmærker på siden at arbejde med. Men vi har spist det samme, så jeg er heller ikke så veltrænet længere, så det har jeg ikke noget imod. Jeg ser heller ikke hendes strækmærker, medmindre hun selv gør opmærksom på dem. Hendes bryster har også mistet deres ungpigeform. For hendes skyld ville jeg gerne give hende silikonebryster, for hun er ked af dem. Hun kalder dem teposer, men det synes jeg nu ikke, de er. For mig at se har hendes krop ikke ændret sig særlig meget.
LASSE, 25 år, Sjælland

Vi har talt om silikonebryster
Min kæreste er ikke så høj, så jeg vil nok bedst beskrive hende som en trænet, tæt pige inden fødslen. Hendes bryster passede til hendes proportioner. Hendes numse var tilpas, ikke for stor eller lille. Efter fødslen smed hun meget vægt hurtigt. Hendes krop lignede faktisk sig selv - på nær hendes bryster, der er blevet noget større. Det er jeg vild med. På mit job er vi kun fyre, så vi snakker meget om kvinder. Nogle er til numser, jeg er til bryster. Så jeg nyder hendes, så længe jeg kan. Vi har dog snakket om silikonebryster, når vi er færdige med at få børn. Det skal dog kun være for hendes skyld. Hun har også fået mere hud på maven. Der går et års tid, før det trækker sig sammen og er helt væk. Det er naturligt, så det tænker jeg ikke over i dagligdagen. Hun ser godt ud, og jeg giver hende ofte komplimenter. Ikke bare fordi hun har født mit barn. Det kommer fra hjertet.
CASPER, 26 år, Nordjylland

Se også:
Jennifer Garner efter 3 børn: Væn jer til min krop! (Video)
Din krop efter fødslen
Få din gamle krop igen