Foundation guide
Foto: All Over Press
Makeup & hudpleje

7 tips til at lægge en flot foundation

Når det kommer til foundation handler det om at kende din hud og den rette teknik. Læs med her og få ekspertens tips til at lægge en flot foundation.

Hvor svært kan det være at lægge en foundation? Er det ikke bare en klat i hånden og rundt i ansigtet med det? Måske ikke helt. Ordet foundation betyder fundament, og det er lige, hvad det er. En god base får nemlig resten af din makeup til at stråle endnu mere.

Læs med her og få makeup-artistens bedste råd til at lægge en flot foundation, og få vores anbefalinger til nogle af de bedste foundations du kan købe.

 

1. Test tre nuancer af foundation på kæbelinjen

Det kan være lidt af en udfordring at finde den rigtige nuance foundation. Farven kan hurtigt blive for lys, for mørk eller for rødlig. Tricket er at finde tre potentielt passende nuancer og prøve dem på din kæbelinje, hvis farve er langt mere retvisende for resten af dit ansigt end din håndryg, som oftest kommer i spil, når vi køber ny foundation. Mange vælger en farve, der er lige en tand for mørk i håbet om, at den dækker bedre, men vælg den, der virker mest usynlig på din hud

 

2. Brug to foundation nuancer

Særligt om sommeren, hvor vi tilbringer en rum tid i solen, er huden langtfra ensfarvet. I panden, hvor vi får mest sol, kan huden nemt være en nuance mørkere end ved kæberne. Det kan derfor være en god idé at bruge to forskellige nuancer foundation for at bevare et naturligt udseende.

 

3. Kend din hudtype

Din hudtype og formuleringen af din foundation er to ting, der helst skal passe sammen. Hvis du har tør hud, så vælg en flydende foundation med en fugtgivende base som f.eks. sheasmør. Har du derimod tendens til fedtet hud, så kan en pudderfoundation gøre en glinsende pande mere mat. Har du normal hud, ja, så kan du eksperimentere med lidt af hvert, men til den normale hud er en flydende foundation variant den, der får hudens overflade til at se mest naturlig ud.

For at få din foundation til at holde længere tid, kan du med fordel bruge en primer inden du påfører foundation. Det gælder især også, hvis du vælger en pudderfoundation, da det ellers kan være svært at få den til at holde i længere tid.

Artiklen fortsætter under billedet
foundation farver

 

4. Brug den rigtige foundation børste

Problemområderne i ansigtet er forskellige fra person til person, men der er alligevel et trick, som alle kan få gavn af. Valget af applikator betyder nemlig en hel del for, hvor pænt din foundation lægger sig på huden.

Med en flad pensel, der runder i kanterne, er det nemt at fordele en flydende foundation og sikre en jævn fordeling. Bruger du en mineralfoundation i pudderform, skal du derimod gå efter en rund såkaldt kabukibørste. Og husk at jo tættere børstehårene er, jo mere dækker din pudderfoundation.

Udover den flade pensel og kabukibørsten, kan du også bruge dine fingre eller en lille svamp til at lægge foundation. Teknikken du bruger til at påføre foundationen afhænger af hvilken type applikator du vælger - og nej det er ikke ligegyldigt hvordan du bevæger børsten, penslen eller svampen.

Se med i videoen herunder hvor makeup artisten Wayne Goss viser 10 forskellige måder at påføre foundation på, og fortæller præcis hvilken teknik der hører til hvilken applikator, samt hvilken metode der vil fungere godt for dig - alt afhængigt af hvilken hudtype du har.

 

5. Børst nedad

Modsat hvad du sikkert har hørt om, hvordan du helst skal smøre dine cremer på, så er det ikke altid bedst for huden at smøre i en opadgående retning. Når du lægger din foundation, er det en god idé altid at børste nedad. Hvis du børster opad, fylder du nemlig dine porer med foundation, og det får dem til at stå tydeligere frem. Et simpelt, men godt trick!

 

6. Begynd i midten

De fleste kvinders hudproblemer er i T-zonen, som er pande, næse og hage, så det er de områder, der kræver mest dækning. Start derfor med at fordele din foundation fra midten af ansigtet. Start ved næsen, midten af panden og hagen og på dine kinders æbler og arbejd dig ud mod hårkanten og kæbelinjen.

 

7. Kun pudder i T-zonen

Det er aldrig kønt, når en kvindes foundation begynder at løbe. Derfor er pudder en ret handy ting. Den er nemlig god til at få en foundation til at "sætte sig" og mattere huden, men for meget pudder kan også ødelægge et ellers flot og naturligt look. Derfor er tricket at nøjes med at pudre T-zonen, hvor huden typisk bliver mest fedtet, og din foundation derfor er mest tilbøjelig til at begynde at løbe.

 

3 gode foundations testet af Q

Den skal helst dække, men samtidig være naturlig. Og så skal den have en lækker konsistens og føles rar på huden. Ja, det er ikke let at finde den perfekte foundation, men vi har fundet tre af redaktionens favoritter lige her - måske det også bliver din favorit?

clarins foudnation max factor foundation la roche posay foundation
Clarins True Radiance foundation var bedst i test i Magasinet Q. Konsistensen er let, nem at fordele og lægger sig silkeblødt i ansigtet.

Køb den her

Max Factor Skin Luminizer lægger sig nemt på huden og giver et flot naturligt look. Den dækker ikke fuldstændig, og kan kræve et ekstra lag til aftenen.

Køb den her

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluid Foundation er nem at fordele, giver et naturligt look og fugter uden at fedte huden. Den er dog ikke lige så langtidsholdbar som de to andre.

Køb den her

Artiklen indeholder affiliatelinks

 

Læs mere om: