Sundhed

Diætist: Fredagsslik er en god ide

Det er i orden at give børnene slik, så længe det kun sker en udvalgt dag om ugen

Er du en del af en familie, hvor I ser frem til den ugentlige dag med slikket og Disney Sjov med ungerne foran fjernsynet, så er der ingen grund til dårlig samvittighed. Fredagsslik er nemlig en god metode til at holde dit sukkerindtag indenfor faste rammer, ifølge diætist.

- Det er vigtigt at sætte grænser for børns sukkerindtag, og derfor er en god ide at have en fast dag om ugen, hvor den står på slik, og det kan jeg ikke se noget dårligt i. Ingen kan leve fuldstændigt clean, siger chefdiætist ved SlankeDoktor.dk Lisa Bolting til Alive.dk.

Hun påpeger i stedet, at det er mængden, der skal fokuseres på, og at forældrene skal se på, hvilken aldersgruppe børnene tilhører, inden du serverer de søde og salte sager. Der findes også alternativer til at gøre fredags-hyggen lidt sundere.

- I kan måske også bare bage en kage sammen eller kombinere slikket med et frugtfad, for at gøre det lidt sundere. Fredagsslik er jo et forsøg på kontrol, og den store risiko er jo så bare, at det også går hen og bliver om lørdagen, at vi spiser slik, siger Lisa Bolting.

Det er nemlig vigtigt at holde sine børn i snor på, at slik hører til èn gang om ugen og samtidig gøre bedsteforældrene opmærksomme på, at slik skal gives til børnene i begrænsede i mængder.

- Kun at spise slik en gang om ugen er en god ide også selv om det er om torsdagen, at vi gør det. Det skal bare ikke brede sig til resten af ugen. Det er godt at have traditioner og noget at se frem til, og det er det også for de voksne, som også må holde sig indenfor rammerne. Vi spiser jo usundt, fordi vi har en dårlig dag, og det kender børnene slet ikke til, siger Lisa Bolting.

Gode tips til fredagsslik
Hold chips udenfor din slik-menu. De almindelige chips er fyldt med mættet fedt, og derfor er det noget af det værste, du kan servere for dine børn. Lav hellere selv almindelige popcorn fra bunden eller køb de færdiglavede.

Derudover kan du se på Fødevarestyrelsens retningslinjer for indtag af slik og chips. Husk på, at det ikke er muligt at kontrollere dit børns forhold til det usunde hundrede procent. Det rene sukkerslik er det bedste til børn, så server hellere det i stedet for chokolade.

Du kan gå ud fra et fast beløb, som I køber slik for hver fredag, så du lettere kan begrænse mængden af det, du kommer hjem med.

Læs mere på oestrogen.dk om, hvordan du slipper sukkertrangen med hypnose

Se også:
Svær overvægt kan skade fostret
Det gør du hvis dit barn er for tykt

Læs mere om: