Mad
22. marts 2022

Vietnamesisk kyllingesalat

Ugens mandagsopskrift er vietnamesisk kyllingesalat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/article/1114-mad-mandag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens mandagsopskrift er vietnamesisk kyllingesalat. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 kyllingebryster
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spidskål (eller ½ hvidkål)
  • 1 agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 2 håndfulde koriander
  • finthakket rød chilipeber, efter smag
  • sesamfrø

TILBEHØR

  • kogte ris, gerne grove
Annonce

Opskrift - sådan laver du vietnamesisk kyllingesalat

1. Skær kyllingen i strimler, og rist dem i olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt.

2. Rør limesaft, fiskesauce og sukker sammen. Snit kålen helt fint, gerne på et mandolinjern. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem.

3. Vend kyllingen med kål, agurk, gulerødder, mynte, koriander, chili og dressing. Drys med sesamfrø, og servér straks med kogte ris og limebåde.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.