Uhyggeligt lækre halloween-desserter: 6 opskrifter på desserter perfekte til halloween
Mad

Uhyggeligt lækre halloween-desserter

14. september 2023
Olivia Zypikoff
Foto: Aller Media
Når bladene begynder at falde, og oktober nærmer sig sin afslutning, ved vi alle, hvad det betyder: Halloween står for døren! Men hvad er halloween uden lækre desserter, der både kan skræmme og forkæle dig og dine gæster?

Hvorfor fejrer vi egentlig halloween?

For nogle er halloween blot fjollerier eller en fremmed tradition, der ikke rigtig vedkommer os danskere. For andre er halloween ensbetydende med flot pynt, god stemning og gode gys.

Halloween er en gammel irsk tradition, der fejrer de dødes tilbagegang, fortæller ekspert Else Marie Kofod fra Det Kgl. Bibliotek, der er vicenationalsamlingschef.

Læs mere om danskernes adoption af halloween her:

Find her inspiration til halloween-desserter

Find her 6 forskellige opskrifter på desserter til halloween – fra marengs-spøgelser til pumpkin pie.

Edderkoppe-cupcakes med slik og krymmel

1. Edderkoppekager til halloween

Lad dig ikke skræmme af ordet “edderkop”. Forvandl disse chokolademuffins til spiselige edderkopper med slik som øjne og karamelsnørebånd som ben. Få opskriften på vores skræmmende edderkoppekager her.

Halloween: Appelsinsnitter med marcipan og glasur

2. Appelsinsnitter med marcipan og orangeglasur

Bag vores lækre appelsinsnitter, inspireret af de klassiske hindbærsnitter, men med et twist af marcipan og en fyldig appelsinmarmelade. Få dine smagsløg til at danse med denne opskrift.

Græskartærte, ægte amerikansk pumpkin pie

3. Pumpkin pie: Amerikansk græskartærte

Smag på efteråret med denne traditionelle amerikanske græskartærte, også kendt som pumpkin pie. Blandingen af lune krydderier som kanel, ingefær og kardemomme skaber den perfekte dessert til at fejre høstsæsonen.

Marengs-spøgelser, søde, sjove og perfekte til halloween

4. Søde halloween spøgelser

Du kan med få ingredienser lave små, søde spøgelser af marengs. Lav disse uimodståelige marengs-spøgelser til halloweenfesten eller bare en hyggelig efterårsaften derhjemme.

Halloween græsker-cupckes med frosting

5. Græskar-cupcakes med frosting

Har du rester fra græskarudskæring? Brug græskarkødet i de her skræmmende gode cupcakes med frosting og små græskarhoveder lavet af marcipan.

nem banankage med halloween inspireret pynt banana cake with halloween decorations

6. Banankage med Nutella og spindelvævsglasur

Her er opskriften på en sjov og dekorativ kage, hvor du forvandler den klassiske banankage til en halloween-sensation, der kombinerer den rige smag af Nutella med en dekorativ “spindelvævsglasur”. Denne kage er ikke kun smagfuld, men vil gøre din halloween endnu mere mindeværdig.

Halloween handler om mere end bare skræk – det er en tid for samvær, grin, og selvfølgelig lækkerier. Spis én eller flere af vores uhyggeligt lækre desserter sammen med en god film. God fornøjelse!

Her får du 10 bud på børnevenlige gys, som hele familien kan samles omkring.

Hvorfor hedder det halloween?

Det gør det, fordi det er aftenen før allehelgensdag, All Hallows Day.

Allehelgensdag er en mindedag for afdøde bekendte, familie og venner, og det markeres med lys, blomster og omtanke på kirkegårdene. Halloween er d. 31. oktober.

Hvorfor klæder man sig ud til halloween?

Halloween har altid båret præg af karneval – og denne aften er det udklædning, der relaterer sig til uhygge, som skal findes frem. F.eks. hekse, vampyrer, spøgelser eller farlige udgaver af kendte figurer.

I USA er halloween en festlig begivenhed, der fejres både af børn og voksne. Det er ikke unormalt at se voksne være udklædt til halloween.

Hvorfor slik eller ballade?

“Slik eller ballade” – eller “trick or treat”, som amerikanerne siger, stammer fra fortiden. I gamle dage gjorde kristendommen det lovligt for tiggere at bede om “sjælekager” på dagen for fejringen af de bortgåede sjæle den. 2 november.

Til at begynde med var det slet ikke børn, som tiggede efter søde sager, men voksne.

Få flere opskrifter og inspiration til halloween her.

Kilder: Videnskab.dk, Kristendom.dk

Læs også