Mad

Uhyggelig Halloweenmad: Afhuggede fingre

29. oktober 2015Opdateret 3. april
af Kristina Marckmann
Halloween er en oplagt tid til (u)hygge med ungerne i køkkenet! Her får I nogle sjove opskrifter på bl.a. afhuggede fingre, spøgelseskager og mumiepølser med blodigt dip.

Dej (40 stk)

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 75 g havregryn
  • 350 g hvedemel

Fyld

  • 150 g tomater
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g revet ost
  • 20 mandler som negle

Fremgangsmåde

  1. Sådan laver du afhuggede fingre
  2. Rør gæren ud i vandet og rør olie, salt og havregryn i.
  3. Tilsæt melet, ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i 45 min.
  4. Hak tomater, hvidløg, salt, oregano og tomatpuré sammen i en foodprocessor til en rå pizzasauce.
  5. Rul dejen ud til en firkant på 50 x 40 cm på et meldrysset bord og skær ud i 8½ cm brede strimler.
  6. Fordel pizzasauce, skinke og ost på strimlerne og rul dem sammen til lange, skinkefyldte rør.
  7. Skær rørene i 5 stykker, luk den ene ende og sæt en halv mandel på som negl.
  8. Læg fingrene på en plade med bagepapir og skær tre ridser midt på fingrene.
  9. Bag fingrene ved 200° i 15-20 min.

Få flere opskrifter og inspiration til halloween her.

Læs også