Halloween er en oplagt tid til (u)hygge med ungerne i køkkenet! Her får I nogle sjove opskrifter på bl.a. afhuggede fingre, spøgelseskager og mumiepølser med blodigt dip.
Dej (40 stk)
25 g gær
3 dl vand
1 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
75 g havregryn
350 g hvedemel
Fyld
150 g tomater
1 fed hvidløg
½ tsk. salt
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tomatpuré
200 g skinkestrimler
100 g revet ost
20 mandler som negle
Fremgangsmåde
Sådan laver du afhuggede fingre
Rør gæren ud i vandet og rør olie, salt og havregryn i.
Tilsæt melet, ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i 45 min.
Hak tomater, hvidløg, salt, oregano og tomatpuré sammen i en foodprocessor til en rå pizzasauce.
Rul dejen ud til en firkant på 50 x 40 cm på et meldrysset bord og skær ud i 8½ cm brede strimler.
Fordel pizzasauce, skinke og ost på strimlerne og rul dem sammen til lange, skinkefyldte rør.
Skær rørene i 5 stykker, luk den ene ende og sæt en halv mandel på som negl.
Læg fingrene på en plade med bagepapir og skær tre ridser midt på fingrene.