Tunmousse med husblas
Mad

Tunmousse med husblas

10. juni 2020
Af: af Julie Brüniche-Olsen
Foto: Bjørn Jakobsen
Tunmousse er en klassisk forret, der klæder ethvert frokostbord. Denne udgave er en tunmousse med husblas, men det gør den bestemt ikke sværere at lave. Det er en lettere version af den velkendte tunfiskemousse.
6 personer
Tid i alt 30 min

Tunmousse med husblas

  • 2 dåser tun i olie
  • 1 tsk revet løg
  • 100 g mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • Saft af 1 lille citron
  • Salt og peber
  • 5 blade husblas
  • ¼ l piskefløde
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stort bundt kruspersille
  • 1 usprøjtet citron
  • Evt. krondild

Tilbehør

  • 2 store flutes

Sådan laver du tunmousse med husblas

  1. Hæld lidt af olien fra tunen.
  2. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft.
  3. Smag til med salt og peber - den skal være lidt sur.
  4. Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme.
  5. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
  6. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse.
  7. Smør en springform med olivenolie og hæld tunmousse i.
  8. Lad tunmoussen hvile i køleskabet til næste dag.
  9. Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
  10. Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern.
  11. Skær resten af citronen i både. Pynt den portionsanrettede tunmousse med citronskal og krondild
  12. Server den med flutes og citronbåde.

En mere fast tunmousse

Tunmousse med husblas er en populær ret, og den er nem at tage med til julefrokosten, påskefrokosten eller bare en helt almindelig søndagsfrokost med familien. Tunmousse er let at lave, og så smager det skønt! Der findes flere forskellige måder at lave den lækre mousse på. Når du laver en tunmousse med husblas, så skal du forvente, at konsistensen bliver mere fast end normal, men husblas gør også, at du får et herligt og velsmagende resultat.

Vi anbefaler, at du laver din tunmousse med husblas en dag forvejen, da den lige skal have et døgn til at sætte sig - et plus er, at du så ikke behøver stresse med at lave den, lige inden gæsterne kommer.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også