Stegte sild med rabarberkompot
Foto: Anders Schønnemann
Sild! Elsket eller hadet? Brug makrel, hvis du mener det sidste.
500 g små kartofler
4 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 spsk. olivenolie
salt
1 lille bundt purløg, hakket
KOMPOT:
200 g rabarber
100 g sukker
1 tsk. revet skal af økoappelsin
2-3 spsk. appelsinsaft
ENDVIDERE:
4 sildefileter
dijonsennep
mel
smør + olie til stegning
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike
salt og peber
Skrub kartoflerne, og kog kartofler og pillede hvidløg møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, og mós det hele sammen med et piskeris. Mosen skal være grov. Rør smør og olivenolie i, og smag til med salt og purløg.
Skær imens rabarberne i grove stykker, og kom dem i en kasserolle med sukker og appelsinskal. Kog det hele til kompot i 8-10 minutter, og stil den køligt, til den skal bruges.
Klip finnerne af sildene, og smør lidt dijonsennep på kødsiden. Luk dem sammen, og vend dem i mel. Steg dem gyldne i smør og olie, og krydr med salt. Servér sildene med kompot, rustik mos og salat dryppet med olivenolie, eddike, salt og peber.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER