Mad
2. maj 2012

Stegte sild med rabarberkompot

Ugens torsdagsopskrift er stegte sild med rabarberkompot. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/214dd469acc042fcb3df9510655544c4.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Sild! Elsket eller hadet? Brug makrel, hvis du mener det sidste.

500 g små kartofler
4 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 spsk. olivenolie
salt
1 lille bundt purløg, hakket

KOMPOT:
200 g rabarber
100 g sukker
1 tsk. revet skal af økoappelsin
2-3 spsk. appelsinsaft

ENDVIDERE:
4 sildefileter
dijonsennep
mel
smør + olie til stegning
salt

TILBEHØR:
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike
salt og peber

Skrub kartoflerne, og kog kartofler og pillede hvidløg møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, og mós det hele sammen med et piskeris. Mosen skal være grov. Rør smør og olivenolie i, og smag til med salt og purløg.
Skær imens rabarberne i grove stykker, og kom dem i en kasserolle med sukker og appelsinskal. Kog det hele til kompot i 8-10 minutter, og stil den køligt, til den skal bruges.
Klip finnerne af sildene, og smør lidt dijonsennep på kødsiden. Luk dem sammen, og vend dem i mel. Steg dem gyldne i smør og olie, og krydr med salt. Servér sildene med kompot, rustik mos og salat dryppet med olivenolie, eddike, salt og peber.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/df8a40c96367499e8e25d9f8c658d9ed.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/fbf4b5337f374d749eb037ee495c3957.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/b215d9f85bf14631b3b52e85ed4a4c9f.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/fa14f3fd713c43efadaddc6edc7a7f87.jpg

Læs mere om:

Læs også